25.3.23

III. Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası yarışmasında son tarih bir ay uzatıldı.

Bu yıl Militarizm, Patriyarka ve Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği başlığı ile yapılan Karikatür Yarışmasında daha önce 25 Mart 2023 olarak ilan edilmiş olan son teslim tarihi, depremin neden olduğu koşullar dikkate alınarak 25 Nisan 2023 tarihine ertelendi. Yarışmacılara yollanan tam metin şöyle; 
Değerli Yarışmacılar, 
Şubat ayında ülkece yaşadığımız büyük deprem felaketi ve ardından ortaya çıkan olumsuzluklar, tüm ülkede derin acı ve üzüntülere sebep oldu. Aradan 40 günü aşkın bir süre geçmiş olsa da, özellikle deprem illerinde normal yaşama hala dönülemediği bir gerçek. 
Bu koşullar ülkenin her yerinde normal hayatın akışını değiştirmiş, birçok faaliyet sürdürülememiş, planlanan işler yapılamamış ve buna bağlı olarak birçok etkinlik de ertelenmiştir. 
Düzenleme kurulumuz, çizerlerimizin de benzer sorunları yaşamış olabileceğini dikkate alarak, yarışmamızdaki eser son teslim tarihini bir ay erteleyerek, 25 Nisan 2023 olarak değiştirmiştir. Bu süre zarfında, daha önce üst limit olan 5 eserin altında karikatür yollamış olan çizerler de, bu sayıyı tamamlayacak yeni çizimlerini 25 Nisan 2023 tarihine kadar yollayabilirler. 
Mayıs ayı başında ilan edilecek sonuçlara ilişkin takvim ayrıca duyurulacaktır. 
Yarışmacılara başarılar dileriz. 
Kaynak: adamder.

Hiç yorum yok: