4.3.23

1. Uluslararası "İş Güvenliği" Karikatür Yarışması 2023, İtalya

FARAONE – ULUSLARARASI “İŞ GÜVENLİĞİ” KARİKATÜR YARIŞMASI
ŞARTNAME
1 – KONU 
İtalya'nın Abruzzo bölgesindeki Teramo iline bağlı Tortoreto'da kurulu Faraone industrie Spa şirketi, "İş yerinde güvenlik" konulu 1. Uluslararası Karikatür Yarışması'nı düzenliyor. Girişimin amacı, mizah ve illüstrasyon sanatı aracılığıyla iş güvenliği kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır. 
Bir resim bin kelimeye bedeldir ve biz tüm biçimleriyle sanatın düşünmeye davet ettiğine ve çalışanların ve tüm insanların zihinlerini harekete geçirdiğine inanıyoruz. 
2 - YARIŞMA KONUSU 
"İş Güvenliği" - Konu, genel anlamda ve her yönüyle, her açıdan ve olası yorumlarıyla anlaşılmalıdır: İş Güvenliği, ister açık havada şantiyelerde, ister kapalı ortamda ofislerde olsun, güvenli yerlerde, uygun ekipmanla gönül rahatlığı ve sükunet içinde çalışmak demektir. Aynı zamanda, günümüz ve geleceğin işçilerinin yaşam güvenliğini sağlamak anlamını taşır. Dünyada her yıl 2,2 milyon işçi "iş cinayeti" diye tabir edilen iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Çalışanların güvenliğini sağlamak, küresel çapta bir ihtiyaç ve dünyanın her ülkesinde öncelikli bir konudur. 
Bu nedenle, karikatürcülerin duyarlık ve yaratıcılığına güvenerek, bu girişimin katılımını uluslararası düzeye taşımak istedik. 
Gönderilecek çalışma, insanları iş güvenliğinin önemi üzerinde düşünmeye davet etmelidir. Çoğu zaman 'daha önce bir şey olmadığına göre bize de bir şey olmaz' diye düşünürüz ama hiçbirimiz süper kahraman değiliz ve beklenmedik bir olay sonucu iş bitiminde sevdiklerimize kavuşamayabiliriz.
3 - NASIL KATILIM YAPILIR? 
Yarışma, dünya çapında reşit olan tüm sanatçılara, karikatüristlere, illüstratörlere ve grafik tasarımcılara açıktır. 
Her katılımcı, önerilen konuda en fazla 3 (üç) eserle katılabilir. 
Eserler, konuşma veya yazı içermemelidir. 
Organizasyon, daha önce yayınlanmış veya başka yarışmalara katılmış olan çalışmaları ödül adayları arasından çıkarma hakkını saklı tutar. 
4 - ÇALIŞMANIZI NASIL SUNABİLİRSİNİZ? 
Siyah/beyaz veya renkli, herhangi bir teknik kullanılarak yapılan çalışmalar, min. A4 - max. A3 boyutunda; JPG, TIFF veya PDF formatında, 300 dpi çözünürlükte, yüksek kalitede kaydedilmiş olarak, Faraone web sitesindeki katılım formunu doldurduktan sonra gönderilmelidir: https://www.faraone.com/it/cartoon-contest/ .
Tercih edilmemekle birlikte, eserlerin, bu şartnamenin son sayfasındaki (doldurulmuş) başvuru formuyla birlikte e-posta ile l.volpe@faraone.com adresine gönderilmesi de mümkündür. 
5 - İŞLERİN TESLİMİ İÇİN SON TARİH 
Yarışmaya katılım ve başvuruların alınması için son tarih 6 Mayıs 2023'tür. 
6 - JÜRİ 
Nitelikli bir uluslararası uzman jürisi, alınan tüm girişlerin kabulü ve değerlendirilmesi için son teslim tarihinden hemen sonra toplanacaktır. Eserlerin kabulü, sergilenmek üzere seçilmesi ve ödüllerin verilmesi tamamen Faraone Industrie Spa tarafından Sanat Yönetmenliği ile uzlaşarak atanan uluslararası jürinin sorumluluğundadır. Jürinin kararı kesindir ve değiştirilemez. 
7 - ÖDÜLLER 
Jüri aşağıdaki ödülleri verecektir: 
1. Ödül - 1.200,00 € 
2. Ödül - 800,00 € 
3. Ödül - 500,00 € 
Her biri 150,00 € tutarında 15 'Faraone Özel Ödülü' 
5 'Özel Mansiyon'. 
Jürinin takdirine bağlı olarak başka özel ödüller ve/ya özel mansiyonlar da verilebilir. 
Tüm ödüllü ve övgüye değer çalışmaların asılları daha sonra talep edilecek ve aşağıdaki 8. maddede açıklanan prosedürlere göre Faraone Industrie Spa genel merkezine gönderilmek gerekecektir. 
Jüri sonuçları tüm katılan sanatçılara e-posta ile duyurulacağı gibi www.faraone.com adresinde de yayınlanacaktır. 
8 - ÖZGÜN ESERLERİN TESLİMİ 
Jüri tarafından ödüle layık görülen veya özel ödülle değerlendirilerek sergiye alınacak olan eserlerin çizerleri, orijinal eserlerini Faraone Industrie Spa merkezine ne zaman ve nasıl göndereceklerine ilişkin bir e-posta alacaklardır. 
Tümüyle dijital teknikle üretilen eserlerde, eser sahibi eserin dijital baskısını, (1/1) olarak numaralanmış, tarih yazılmış ve imzalı olarak göndermelidir. 
Eserler posta/kargo ücreti ödenmiş ve çerçevesiz olarak yollanacaktır. 
Talep edilen tüm orijinal ödüllü ve övgüye değer eserler iade edilmeyecek ve Faraone Industrie Spa'nın mülkiyetinde kalacaktır. 
9 - ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI 
Ödül töreni, sergi açılışı ile aynı zamanda 26 Mayıs 2023 Cuma günü gerçekleştirilecektir. Faraone, ödül günü programını tüm katılımcılara gönderecek ve sitesindeki etkinlikler bölümünde en geç 15 Nisan 2023 tarihinde yayınlayacaktır: https://www.faraone.com/it/eventi .
10 - SORUMLULUK 
Faraone Industrie Spa, etkinliğin organizatörü olarak, eserlerin kendi tesislerinde kaldıkları süre boyunca ve eserlerin taşınması sırasında korunması için azami titizliğin gösterileceğini garanti eder, ancak herhangi bir hırsızlık, yangın, veya öngörülemeyen sebeplerle meydana gelebilecek hasar, zarar veya zayiat için tüm sorumluluğu reddeder,   
11 - ESERLERİN KULLANILMASI, ÇOĞALTILMASI VE ALBÜM 
Katılımcı, Faraone Industrie Spa'ya, seçilen eserlerin iletişim ve tanıtım amacıyla resmi websitesinde ve resmi yarışma albümünde karşılıksız olarak yayınlanması ve uygun görülen sayıda çoğaltılması hakkını verir. 
Faraone Industrie Spa, ticari amaç dahil olarak, çalışmayı herhangi bir ortamda yayınlamaya yetkilidir. Çizerin ismi, eserin çoğaltmalarında kullanım şekline göre belirtilecektir. 
Çizer, çalışmasının bilgi, eğitim, rekreasyon ve halkın eğlenmesi amacıyla ücretsiz kullanımına izin verir. 
Yayınlanan çalışmanın çizeri, herhangi bir ücretten açıkça feragat eder. 
Sergi için seçilen tüm sanatçılara yarışma albümünün bir kopyası gönderilecek, ayrıca dijital versiyonu Faraone Industrie Spa'nın web sitesi www.faraone.com'da yayınlanacaktır. 
12 - ONAY 
Yarışmaya katılanlar, Faraone Industrie Spa'ya, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak, iletilen kişisel verileri, doğrudan veya atadığı kişiler tarafından yönetilen veritabanlarına dahil edilmek amacıyla işlemek  için açıkça yetki vermektedir. 
Yarışmanın organizatörü olarak Faraone Industrie Spa, bu şartnamede belirtilmeyen herhangi bir konuda nihai karar verme hakkına sahiptir. 
Şartname, www.faraone.com adresinde İtalyanca ve İngilizce olarak yayınlanmaktadır. İhtilaf halinde, İtalyanca dilindeki metin geçerli olacaktır. 
1. Uluslararası "İş Güvenliği" Karikatür Yarışması'na katılım, bu şartnamenin tüm maddelerinin koşulsuz kabulü anlamına gelir. 
BİLGİ İÇİN: 

Hiç yorum yok: