20.3.23

Uluslararası Altın Palmiye Karikatür Yarışması, Bordighera 2023, İtalya

Uluslararası Altın Palmiye Karikatür Yarışması, Bordighera 2023, İtalya
KATILIM 2023 
Merkezi Bordighera, Via Conca Verde 12'de (C.F. 90036520089) bulunan Associazione Salone Internazionale Umorismo, 1993 yılında kurulmuş bir kültür derneğidir. Dernek, sosyal amacını gerçekleştirirken Düzenleme Kurulu olarak burada açıklanan şartlara göre, mizah sanatçılarına açık olan geleneksel yarışmasını duyurur. 
SERGİ 
Sergi 22 Haziran - 23 Temmuz 2023 tarihleri arasında eski Bordighera Anglikan Kilisesi’nde yapılacak ve saloneumorismo.com web sitesinden çevrimiçi olarak izlenebilecektir. 22 - 25 Haziran tarihleri arasında Bordighera'da mizahçılar ve medya katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleşecektir. 
Yarışmaya en fazla 3 çizim ile tüm profesyonel çizerler katılabilir. 
2023 KONUSU: DENİZ (MARE / SEA)
Hem balıkçılık ve ticaret gibi ekonomik faaliyetler, hem de kültürel ve manevi gelenekler açısından deniz ile insanlık arasında her zaman güçlü bir bağ olmuştur. Deniz, fırtınaları ve öngörülemeyen akıntılarıyla insan için zorlu bir tehdit ve mücadele alanıdır, ama aynı zamanda bir ilham ve merak kaynağıdır. Bugün, iklimin vazgeçilmez bir düzenleyicisi olarak, deniz ortamının, kıyı alanlarının ve her şeyden önce fauna ve floranın korunması, hayatta kalmamız için önemli bir sorun halini almış bulunmaktadır. 
Yarışmaya nasıl katılırım? 
– Yapmanız gereken tek şey, ekteki katılım formunu kısa bir özgeçmişle (en fazla 500 harf) doldurup/göndermek ve çalışmalarınızın dijital dosyalarını en geç 25 Nisan 2023 tarihine kadar yüklemek için bağlantıyı kullanmanız. 
– Eserler dijital formatta, 30x40 cm ölçüsünde, 300 dpi çözünürlük ve Jpeg, Pdf, Png, Tiff formatlarından biriyle taranmış/üretilmiş olmalıdır. 
JÜRİ 
Düzenleme Komitesi tarafından seçilen çizimler, ilk değerlendirme için jüri üyelerine sunulacaktır. 10 Mayıs 2023'e kadar Jüri üyelerinin her biri geçici bir web portalına erişerek ulaşan çalışmaları inceleyecek ve aşağıdaki kriterleri dikkate alarak beğendiği beş tanesini Düzenleme Komitesine bildirecektir: 
- yılın temasıyla tutarlılık; özgünlük; grafik kalite. 
Komite seçilen eserleri bir araya getirecek ve jüri üyelerini bir video konferans sırasında en iyi iki çizime toplu olarak karar vermeye davet edecektir. 
ÖDÜLLER 
Birincilik Ödülü: Altın Palmiye heykelciği. Bu, yaşam boyu yetkinlik ödülüdür. Kazanan, bir sonraki yarışma edisyonu için afişi tasarlama onuruyla jüri üyesi olur. 
İkincilik Ödülü: Altın Hurma heykelciği, en iyi ikinci esere. 
Ayrıca olağanüstü ödüller. 
Ödül töreni 25 Haziran'daki final akşamında gerçekleştirilecek. Kazananlar, katılmaları için zamanında bilgilendirilecektir. 
KATILIMCI 
– profesyonel bir çizer ve sunulan eserlerin tek tasarımcısı olduğunu beyan eder (Aşağıda her bir eserin başlığını ve ilgili dosyanın adını belirtin). 
– yukarıda açıklanan eserlerin geçici olarak münhasırlığa tabi olduğunu ve bu nedenle 23 Temmuz 2023 tarihine kadar sürmesi planlanan “MARE / DENİZ” sergisi sona ermeden başka bir sergi bağlamında kullanılamayacağını veya herhangi bir “medya”da yayınlanamayacağını kabul eder; 
– Associazione Salone Internazionale Umorismo®'ya, "Uluslararası Mizah Sergisi"nin münhasıran gelecekteki tanıtımları da dahil olmak üzere, tüm yayınlarda, kataloglarda, web sitelerinde ve sosyal ağlarda yukarıda belirtilen çalışmaları basma/çoğaltma yetkisi verir; 
– sunulan eserlerin orijinal olduğunu ve yayınlanmadığını, yani hiç yayınlanmadığını ve/veya sergilenmediğini beyan eder; 
– Associazione Salone Internazionale Umorismo'ya bu beyan ve garantinin ihlalinin bir sonucu olarak bundan doğabilecek her türlü önyargılı sonuç, masraf veya zararı tazmin etmeyi kabul eder. DÜZENLEYEN DERNEK 
 – insanların sağduyusunu ve onurunu rencide eden, ürün ve/ya marka reklamı yapan, herhangi bir kişinin veya herhangi bir din veya mezhebin, onlara ait semboller dahil, imajını zedeleyen çalışmaları kabul etmeyecektir. 
– eserlerin her birinin, çizen sanatçının sanatsal ve fikri mülkiyetinde kaldığını kabul eder. 
Eserler katalog oluşturmak için kullanılabilir, bu nedenle ilgili editoryal haklar verilir. Aynı hak, hem İtalya'da hem de yurtdışında yapılacak sonraki sergilerde kullanılabilir. 
Eserler Derneğin erişiminde kalacak, özellikle Altın Palmiye ve Altın Hurma ödüllerini kazanan çizimler Derneğin kendi koleksiyonunun kalıcı eserleri haline gelecektir. 
Başka herhangi bir kullanım, ayrı müzakereye tabidir. 
KAYIT FORMUNUN DOLDURULMASI, YUKARIDAKİ ŞARTLARIN KABUL EDİLMESİ ANLAMINA GELİR: https://www.saloneumorismo.com/en/bando .

Hiç yorum yok: