1.3.23

Dünya Basın Özgürlüğü Kanada 23. Uluslararası Basın Karikatürü E-Yarışması 2023

Dünya Basın Özgürlüğü Kanada 23. Uluslararası Basın Karikatürü E-Yarışması 2023
1. Konu (Theme): İfade Özgürlüğü mü yoksa herşey serbest mi? (Free speech or free for all / Liberté de parole ou licence) 
Gözdağı verme ve yanlış bilgilendirme / dezenformasyon, politikacıların ve medya anlatısını kontrol etmeye çalışanların cephaneliğindeki silahlar haline geldi. 
Donald Trump'ın kaba davranışları ve rakiplerini, medyayı ve devlet kurumlarını takmayışı, Jair Bolsonaro gibi başkalarını da onu taklit etmeye teşvik etti. 
Trump, olguları teyit etmekle yükümlü ana akım medya kuruluşlarını devre dışı bırakarak, Twitter ve Facebook'ta günde ortalama yirmi kez yalan söyledi. 
Sosyal medya şirketleri, bizleri bölen, doğru bilgi yerine korku ve öfkeyi ödüllendiren algoritmalar oluşturarak kazanç sağlıyorlar. 
Ana akım medya, kârlı kalmaya çalışırken misyonunda başarısız mı oldu? İfade özgürlüğünü kısıtlamadan kötüye kullanımı nasıl filtreleyebiliriz? Ve eğer mümkün olabilirse, moderatörleri kim modere edecek? 
2. Ödüller: Birincilik: 1500 $ + UNESCO Kanada sertifikası; İkincilik: 750 $; Üçüncülük: 500 $.
Para ödülleri Kanada Doları cinsindendir. Ayrıca nakit karşılığı olmayan 10 adet Mükemmellik Ödülü verilecektir.
3. Her sanatçıdan yalnızca 1 adet karikatür kabul edilecektir. Eser siyah-beyaz veya renkli olabilir, ancak daha önce ödül kazanmamış olmalıdır.
4. Karikatürün ölçüleri en fazla A4: 21 x 29.2 cm ya da 8.5 x 11 inç ve eser dosyası jpeg veya pdf formatında, 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.
5. Karikatürcünün adı, soyadı, e-mail adresi, konut adresi, ülkesi, tel no ve 500 kelimeyi aşmayan kısa biyografisi (first name, last name, e-mail, home address, country, telephone number, short biography) bilgileri eklenecektir.
6. Katılan eserler Dünya Basın Özgürlüğü Kanada tarafından yarışma etkinliği tanıtımı için kullanılabilir.
7. Kazananlar 3 Mayıs 2023'teki Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde açıklanacak, ayrıca kendilerine e-mail yoluyla haber verilecektir. 
8. Kazanan sanatçıların isimleri ve eserleri Dünya Basın Özgürlüğü Kanada web sitesinde yayınlanacaktır: https://worldpressfreedomcanada.ca/
9. Yarışmaya son katılma: 07 Nisan 2023 Cuma günü 24.00 EDST. 
Eserlerin yükleneceği sayfa adresi: 
Kaynak: caricaturque 

Hiç yorum yok: