2.9.21

Zeytin Mizah Şenliği 10. Uluslararası Karikatür Yarışması 2021 Seçici Kurul tanıtıldı

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Tarafından, 20. Uluslararası Zeytin Festivali – Zeytin Mizah Şenliği 2021 Kapsamında Düzenlenen
10. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SEÇİCİ KURUL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

(02 Eylül 2021 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından, 20. Uluslararası Zeytin Festivali – Zeytin Mizah Şenliği 2021 kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul Üyeleri, 01 Eylül 2021 Çarşamba günü, Girne’deki Grand Pasha Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. 
Önceki yıllarda, Dünya’nın farklı ülkelerinden karikatür sanatçılarının Seçici Kurul Üyesi olarak görev yaptığı Uluslararası Karikatür Yarışması’nda bu yıl, Türkiye’den ünlü karikatür sanatçısı Öznur Kalender ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Resim – Karikatür Eğitmeni Kübra Deligöz, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu, Düzenleme Komitesi Üyeleri Hüseyin Çakmak, Musa Kayra ve Selen Selışık görev yapacak. 
NİDAİ GÜNGÖRDÜ: “40 ÜLKEDEN, 157 ÇİZER, 432 ESER”
Girne Belediye Başkanı ve 10. Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul Onursal Başkanı Nidai Güngördü basın toplantısında yaptığı konuşmada, Covid – 19 salgınının Dünya genelinde, ekonomiden kültür sanata, birçok alanda olumsuzluk ve değişimler yarattığını anımsatarak, bu neden ile karikatür yarışması seçici kuruluna bu yıl sadece Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs’tan sanatçıların görev yapacağını dile getirdi. 
Nidai Güngördü, Uluslararası Karikatür Yarışması’nın Dünya Karikatür Sanatı içinde önemli yere sahip bir marka haline geldiğine dikkat çekerek, Covid – 19 salgınına ve karantina kısıtlamalarına rağmen bu yıl yarışmaya 40 ülkeden, 157 çizerin 432 eser ile katıldığını kaydetti. Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’nin 1 – 4 Eylül 2021 tarihlerinde yarışmaya gönderilen eserleri değerlendireceğini belirten Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile Girne Belediyesi Kültür Sanat Birimi’nin oluşturduğu Düzenleme Komitesi Üyeleri’nin, etkinliği gerçekleştirmek için yılda yaklaşık 40 toplantı gerçekleştirdiklerini anımsattı. Nidai Güngördü, yarışmaya katılan eserlerin yer aldığı karikatür albümlerinin her yıl 100 değişik ülkeye gönderildiğine dikkat çekti. 
Bugün, gelişmemiş ülkelerde insanların hala daha aşıya ulaşmakta zorluk çektiğini ve Dünya’nın birçok yerinde savaşlar olduğunu anımsatan Nidai Güngördü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile tüm Dünya’ya sevgi, hoşgörü ve savaştan uzak, barış dolu, tüm insanlığın Dünya’nın olanaklarından eşit olarak yararlanacağı günler diledi. 
Nidai Güngördü, konuşmasının sonunda, Türkiye’de yaşamını kaybeden Tiyatro Sanatçısı Ferhan Şensoy ve Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun gelişmesine önemli katkıları olan sanatçı İnci Çayırlı’ya da rahmet diledi. 
HÜSEYİN ÇAKMAK
10. Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul Üyesi Hüseyin Çakmak, geçmiş yıllarda Dünya’nın dört bir yanından ünlü karikatür sanatçılarının seçici kurulda yer aldığını anımsatarak, Pandemi koşulları ve karantina şartları nedeni ile 2020 yılında seçici kurula yurt dışından misafir davet edemediklerini, bu yıl ise Pandemi koşulları ve karantina uygulamalarına rağmen en kısa sürede ülkemize gelebilecek olan Türkiye’den iki sanatçıyı davet edebildiklerini kaydetti. Hüseyin Çakmak, yarışmanın gerçekleşmesine ve devamlılığına katkı koyan herkese teşekkür etti. 
SERHAN GAZİOĞLU
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu, Uluslararası Zeytin Festivali ve Uluslararası Karikatür Yarışması’nın, ülkemiz kültürünün Dünya’ya tanıtılması, ülke sanatçılarının uluslararası sanatçılar ile bir araya gelmesine imkan yarattığını; Mizah anlayışları arasındaki farklara rağmen, Karikatür Sanatı’nın birleştirici gücü ile işbirliği olanaklarına katkıda bulunduğunu ve bu yüzden büyük önem taşıdığını ifade etti. 
ÖZNUR KALENDER
Türkiye’nin ünlü karikatür sanatçılarından Öznur Kalender ise, karikatür sanatında 54. yılı tamamladığını dile getirerek, Dünya Karikatür Sanatı’nda yer edinen, profesyonel ve özenli bir yarışmaya hayat veren bir etkinlik düzenledikleri için, Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği yetkililerini kutladı. Seçici Kurul Üyesi olarak yarışmada görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Öznur Kalender, yaşamını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’a rahmet diledi. 
KÜBRA DELİGÖZ
Türkiye’den Seçici Kurul Üyesi olan Kübra Deligöz ise, geleneksel olarak Zeytin Festivali ve uluslararası karikatür yarışması düzenleyen Girne Belediyesi’ni kutlayarak, organizasyonda yer almaktan onur duyduğunu ifade etti. 
DERMAN ATİK
Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni ve Seçici Kurul Üyesi Derman Atik, Girne Belediyesi olarak ülkedeki kültür sanatın yaşatılmasına ve geleceğe aktarılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, Girne Belediyesi’nin yayınladığı 25 kitap arasında 11 adet karikatür yarışması albümünün yer almasının, Girne Belediyesi yetkililerinin Karikatür Sanatı’na verdikleri önemin bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı. 
MUSA KAYRA
Seçici Kurul Üyesi Musa Kayra da, Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 10. yıla ulaşmasından ve bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, Barış’ın da simgesi olan, Zeytin ana başlığında gerçekleştirilen karikatür yarışması Seçici Kurul Üyeleri Tanıtım Toplantısı’nın 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne denk gelmesinin, etkinliğe ayrı bir anlam kattığını söyledi. 
SELEN SELIŞIK
Seçici Kurul Üyesi Selen Selışık, uluslararası karikatür yarışmasını düzenleyen Girne Belediyesi yetkililerini kutlayarak, katkı koyan herkese teşekkür etti. 
(Kaynak: Bayrak Radyo Televizyon Kurumu – BRTK).

Hiç yorum yok: