26.9.21

20. Uluslararası Zeytin Festivali 2021 Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri Belirlendi

20. Uluslararası Zeytin Festivali
Zeytin Mizah Şenliği Düzenleme Komitesi Üyeleri Sonuçları Açıkladı...
2021 ALTIN ZEYTİN MİZAH HİZMET ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

Hıfzı Topuz (Yazıları – Araştırmaları ve Yayınladığı Kitaplar ile Türk Karikatür Sanatı ve Dünya Karikatür Sanatı’na Yaptığı Katkılar Nedeni ile); John A. Lent (Yazıları – Araştırmaları ve Yayınladığı Kitaplar ile Dünya Karikatür Sanatı’na Yaptığı Katkılar Nedeni ile); Mehmet Ulubatlı (Kıbrıs Türk Mizahı’na Karikatür Dalında Yaptığı Katkılar Nedeni ile); Neriman Cahit (Yazıları – Makaleleri ve Söyleşileri ile Kıbrıs Türk Mizah Kültürü’ne ve Kıbrıs Türk Karikatür Sanatı’na Yaptığı Katkılar Nedeni ile); Semra Yalçın Bayhanlı (Kıbrıs Türk Mizahı’na Karikatür Dalında Yaptığı Katkılar Nedeni ile) 

(26 Eylül 2021 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği temsilcilerinden oluşan Uluslararası Zeytin Mizah Şenliği Düzenleme Komitesi Üyeleri’nin aldığı karar doğrultusunda, Kıbrıs Türk Mizah Kültürü’ne ve Dünya Karikatür Sanatı’na geçmişte veya günümüzde önemli katkılar sağlayan kişilere verilen geleneksel “Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri”nin sahipleri belirlendi. 

M. Serhan Gazioğlu, Derman Atik, Musa Kayra, Aysun Çelik, Selen Selışık ve Hüseyin Çakmak’tan oluşan Uluslararası Zeytin Mizah Şenliği Düzenleme Komitesi Üyeleri’nin yaptığı değerlendirme toplantısında, “2021 Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri”ni kazananlar şu şekilde belirlendi: 
Hıfzı Topuz
(Yazıları – Araştırmaları ve Yayınladığı Kitaplar ile Türk Karikatür Sanatı ve
Dünya Karikatür Sanatı’na Yaptığı Katkılar Nedeni ile)
John A. Lent
(Yazıları – Araştırmaları ve Yayınladığı Kitaplar ile
Dünya Karikatür Sanatı’na Yaptığı Katkılar Nedeni ile)
Mehmet Ulubatlı
(Kıbrıs Türk Mizahı’na Karikatür Dalında Yaptığı Katkılar Nedeni ile)
Neriman Cahit
(Yazıları – Makaleleri ve Söyleşileri ile Kıbrıs Türk Mizah Kültürü’ne ve
Kıbrıs Türk Karikatür Sanatı’na Yaptığı Katkılar Nedeni ile)
Semra Yalçın Bayhanlı
(Kıbrıs Türk Mizahı’na Karikatür Dalında Yaptığı Katkılar Nedeni ile).

2021 Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri, geçtiğimiz yıl karantina nedeni ile verilmeyen 2020 Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri ile birlikte, 10 Ekim Pazar günü, Zeytinlik köyünde gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Zeytin Festivali’nde, saat: 19.15’te düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecektir. Sanatçılara sunulacak ödüller “Altın Zeytin Heykeli” ile “Ödül Diploması”ndan oluşacaktır. 

Hüseyin Çakmak 
Uluslararası Zeytin Mizah Şenliği 
Düzenleme Komitesi Üyesi.

Hiç yorum yok: