22.9.21

Sinoplu Diyojen 1. Uluslararası Karikatür Yarışması 2022, Türkiye

SİNOPLU DİYOJEN 1. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI 2022
1- Yarışma amatör ve profesyonel bütün dünya sanatçılarına açıktır. 
2- Yarışmanın konusu; “Sabahattin Ali Portreleri” olarak belirlenmiştir. 
Sabahattin Ali hakkında bilgi için: 
3- Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir. Eserler daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır. 
4- Sabahattin Ali, Sinop için simgesel bir değerdir. Tarihi Sinop cezaevinde tutsak olması ve dilden dile dolaşan “Aldırma Gönül” şiirini burada yazmış olması önemlidir. Şimdi Sinop’ta O’nun portrelerini konu eden uluslararası bir yarışmanın düzenlenmesi Sinop’un ve dünya sanatçılarının ona bir selam duruşudur… 
Yarışmaya katılan portrelerde Sabahattin Ali’nin fiziksel karakterinin yanında toplumcu, ilerici, eleştirel, gerçekçi yazarlığı… haksızlıklara, baskıya başkaldıran edebiyatçı/aydın niteliği de öncelikli olarak aranacaktır. 
5- Katılımcılar istedikleri sayıda eser gönderebilirler. Ancak bir çizere birden fazla ödül verilmez. 
6- Gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) boyutunda, 300 dpi çözünürlüğünde ve jpg formatında olmalıdır. 
7- Yarışmaya katılacak eserler 10 Şubat 2022 tarihine kadar e-posta yoluyla; “sinopludiyojencartoons@gmail.com” adresine gönderilmelidir. 
8- Eserlerle birlikte bütün sanatçılar adını, posta adresini, telefonunu, e-mail adresini, kısa özgeçmişini ve bir adet fotoğrafını da göndermelidirler. 
9- Yarışmanın sergisi ve ödül töreni Sinop’ta, Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde 2022 yılı Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecektir. Törene katılanların yol masrafları kendilerine ait olacak, konaklamaları karşılanacaktır. 
10- Ödüller
Birincilik Ödülü: 8.000 TL/Plaket 
İkincilik Ödülü: 5.000 TL/Plaket 
Üçüncülük Ödülü: 3.000 TL/Plaket 
5 Adet Başarı Ödülü: Plaket 
Çeşitli Kurumların Vereceği Özel Ödüller: Plaket. 
11- Seçici kurulda; heykel sanatçısı Eşref Baş (Türkiye), karikatür sanatçıları Altan Özeskici (Türkiye), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Behiç Ayrancıoğlu (Türkiye), Erhan Yaşar Babalık (Türkiye), Ivailo Tsvetkov (Bulgaristan), Marian Avramescu (Romanya), Murat Özmenek (Türkiye), Musa Keklik (Türkiye) ve Oleksiy Kustovsky (Ukrayna) bulunmaktadır. 
12- Yarışmaya katılan karikatürler ödül alsın ya da almasın, yarışmayı düzenleyen kurumlar tarafından, Sergi, Afiş, Kitap, Albüm, e-Albüm, Takvim, Broşür, vb. yayınlarda kullanılabilir. İnternet ortamında yayımlanabilir. Bunun dışında eserlerin tüm yayın hakları sanatçılara aittir. 
13- Yarışma sonuçları, Sabahattin Ali’nin doğum günü olan 25 Şubat’ta açıklanacaktır. 
14- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar. 
15- Yarışma; Sinop Belediyesi, Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenmektedir…

Hiç yorum yok: