31.12.19

Çizerlerimize uluslararası yarışmalardan yeni ödüller

* Meksika'da bu yıl yeniden düzenlenen Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması sonuçlandı. "Boşyücelik, kibir, gurur" konulu yarışmanın 5 Aralık'ta duyurulan geçici sonuçları 10 günlük itiraz süreci sonunda kesinleşti. Birinci seçilen eserin daha önce başka bir etkinlikte ödüllendirilmiş olması iptal getirdi ve ikinci sıradaki eser sahibinin Birincilik Ödülü (30.000 Meksika Pezosu) kazandığı kesinleşti: Türkiye'den Yiğit Akyol (Yukarıda). Kesin sonuçlar için tıklayınız.
* Çin'de bu yıl düzenlenen Magnificient Huichang Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Türkiye'den Musa Gümüş Üçüncülük (1000 Yuan), Erdoğan Başol, Yüksel Cengiz ve GutoRespi isimli katılımcı Seçilenler Ödülü (200 Yuan) kazandılar.
* İtalya'da bu yıl geleneksel posta yoluyla sadece A3 boyutta tek eser katılımı kabul edilen "Şarap dünyası ve şarap kültürü" konulu Spirito di Vino Uluslararası Karikatür Yarışması'nda finalist olan çizerlerimiz Elif Dokur, Erdoğan Başol, Menekşe Çam ve Hicabi Demirci Seçilenler Ödülü'ne hak kazandilar.
* Kolombiya'da bu yıl Yeni Dünya + Serbest konulu yapılan 26. Ricardo Rendon Uluslararası Karikatür Yarışması Serbest konulu dalda Türkiye'den Ahmet Aykanat Mansiyon ödülü kazandı (Altta).

Hiç yorum yok: