5.12.19

Kıbrıs'ta Cemal Tunceri'den 6. Kişisel Karikatür Sergisi

CEMAL TUNCERİ’DEN KADIN KARİKATÜRLERİ SERGİSİ
(05 Aralık 2019 – Mağusa) Kıbrıslı Türk karikatür sanatçısı Cemal Tunceri’nin 6. kişisel karikatür sergisi, Mağusa Belediyesi, Mağusa Gelişim Akademisi ve Bent Şiir Grubu düzenlemesi ve finansörlüğünde, 06 Aralık 2019 Cuma günü, Mağusa’daki Buğday Camii’nde saat 19.00’da açılıyor.
“Kadın Karikatürleri” isimli kişisel karikatür sergisinin açılışını toplumun çeşitli kesimlerinden birçok kadının birlikte yapacağı öğrenildi. Bir hafta süre ile açık kalacak olan karikatür sergisinde Cemal Tunceri’ye ait 55 adet renkli karikatür yer alacaktır.
Esas mesleği makine mühendisliği olan Cemal Tunceri, 1952 yılında Yeşilyurt’ta doğdu. Karikatür çizmeye 1982 yılında başladı. Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin kurucu üyelerindendir.
Kıbrıs Postası, Ortam, Bozkurt, Halkın Sesi, Akrep, Lololo, Kıbrıs, Çağ Ses, Yelpaze, Yeni Düzen, Kıbrıslı, Cyprus Dialog, Yeni Düzen Sanat, Adres Kıbrıs, Tantana isimli gazete ve dergilerde yayınlandı.
Kıbrıs, Kanada, Türkiye, İtalya, Bulgaristan, Belçika, Japonya, Makedonya, Yunanistan, Endonezya, Hırvatistan, İngiltere, Güney Kore ve daha birçok ülkede düzenlenen uluslararası karikatür yarışmalarında eserleri sergilendi ve hazırlanan karikatür albümlerinde yayınlandı.
Karikatürcü Örgütleri Federasyonu (FECO) üyesi ve FECO Uluslararası Basın Kartı sahibi olan Cemal Tunceri, 1996 yılında “Isırgan Otu”, 2006 yılında “Güldüşün – Siyah Noktacıklar” isimli kişisel karikatür albümlerini yayınladı.
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: