4.9.19

7. Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması 2019, Meksika

7. Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması 2019, Meksika
Geçen yıl bölgede yaşanan sel felaketi dolayısıyla iptal edilen, tüm çizerlere açık olan yarışmanın konusunda değişiklik yapılmadı (ÖNEMLİ NOT: Geçen yılki yarışmaya eser göndermiş olan çizerlerin o eserleri tekrar göndermesi gerekmiyor):
BOŞYÜCELİK: Kibir, gurur, kendini beğenmişlik, böbürlenme, gösteriş, caka (VANITY).
Kibir/Gurur denen şey insanın fıtratında mı var? DNA’sının %99’u bizimle ortak olan şempanze de aynı kalıtsal özelliğin kurbanı mıdır yoksa?
Narsizmin, yani özseverliğin ikiz kardeşi olan Kibir/Gurur için sözlükte şu karşılıklar da var: kendini beğenmişlik, övünme, aşırı gurur, çalım, haddini bilmeyiş, şişinme, küstahlık, bilgiçlik, budalalık.
İnsan türüne yakıştırılan bu özellikler dizisi aynı zamanda çok tehlikeli birtakım olaylara yol açabilen anahtar kavramlardır. Milletlerin ve kültürlerin sonunu getiren o korkunç soykırımlara, silahlanma yarışına, uzay savaşlarına, imparatorluklara, hanedanlara, bütün o diğer mezalimin oluşmasına sebebiyet veren o sözde büyük güç, o yüce kudret, o tartışmasız üstünlük denen şeyler değil midir?
Gelgelelim, Kibir/Gurur denen şey bu kadarla da kalmaz, sosyal kesimler arasındaki sınırları aşıp geçer, gerekirse gömlek de değiştirir. Sirayet ettiği kişinin biyolojik yaşamına, iç organlarına kadar nüfuz eder ve zorlamalı tüketim çılgınlığına dayanan bir sistemin, insanları en pahalı ürünlere, en son teknolojiye ve en kusursuz bedenlere sahip olmaya mecbur tutan bitmek bilmez bir yarışın, ana ekseni halini alır: “Herşeyin en iyisi” diye tabir edilen bir süper statü özlemi!
Böylelikle, göğsü çakma madalyalarla kaplı diktatör taslaklarının ve kalçalarını kabartmak için popolarına minder bağlayan elit hanımefendi modellerinin birer kopyasına dönüştüğümüzün farkına bile varmayız. Bu kof, bu fuzuli değerler denizinde geminizi su aldırmadan yüzdürmek mümkün olabilir mi?
Teknik: Serbest (Siyah-beyaz veya renkli; Dijital).
Sayı: En çok 3 eser.
Eserler daha önce bir yarışmada ödül kazanmış ya da şu sırada katılıma açık olan bir yarışmaya katılmış-gönderilmiş olmamalıdır.
E-mail ekli dosyası ile yollanacak eserin en az 200 dpi çözünürlükte ve mektup kağıdı (21.5 x 27.9 cm) ölçülerinde olması gereklidir.
Eser(ler)le birlikte, doldurulmuş katılım formu da (Entry Form) yollanmalıdır ( Word dosyası veya PDF olarak indirme adresi: http://concursosinaloa2019.orgfree.com/ ).
* Ad Soyad
* Fotoğraf
* Adres
* E-mail.
Gönderme adresleri (iki adresten birine gönderebilirsiniz):
concursosinaloa2019@gmail.com
camino3@prodigy.net.mx
Katılan karikatürler tanıtım, albüm ve yayın için kullanılabilir. Bunun dışında telif hakkı sanatçıya aittir.
Ödüller:
Birincilik 30.000, İkincilik 20.000, Üçüncülük 15.000 Meksika Pezosu.
(1 Meksika Pezosu / MXN = 0.28 Türk Lirası /TRY)
Geçici sonuçlar 5 Aralık 2019 sonrası e-mail yoluyla ve internet sitelerinde açıklanacak; benzerlik, vb. itirazları 10 gün boyunca kabul edilecektir. 
Önceki yarışmada ilk 3 ödülü kazananlar yarışmaya katılarak tekrar kazanırlarsa, kendilerine bu kez sadece Onur Mansiyonu verilecektir.
Jüri, en çok 5 tanınmış sanatçıdan oluşacaktır.
Son katılma: 17 Kasım 2019
Kazananlar ve seçilenlerden oluşan e-albüm yarışma sitesinde yayınlanacaktır: http://concursosinaloa2019.orgfree.com/.
*
Kaynak: caricaturque.

Hiç yorum yok: