25.9.19

Uluslararası etkinliklerde çizerlerimizin yeni başarıları

* Brezilya'da bu yıl 15. edisyonu gerçekleştirilen Limeira Uluslararası Mizah Sergisi ödülleri açıklandı. Çizerlere çeşitli konuların önerildiği etkinlikte Türkiye'den Batıkan Özev En İyi Güncel/Siyasi Karikatür Ödülü'nü kazandı (300 Real + Sertifika). Aynı etkinlikte Onur Mansiyonu (Sertifika) verilen 15 sanatçı arasında yine Türkiye'den Menekşe Çam yer aldı. Ayrıca, çizerlerimiz Erdoğan Başol ve Ömer Çam'ın eserleri sergiye seçildi. Ödül kazanan tüm isimler ve sergilenen karikatürler için tıklayınız.
* Hindistan'da bu yıl birincisi yapılan "karaciğer sağlığı" konulu uluslararası karikatür yarışmasında Türkiye'den Musa Keklik'in çalışması (Yukarıda) Takdir Ödülü (100 $) ile değerlendirildi.
* Hırvatistan'da "Su" konulu düzenlenen 4. Uluslararası Karikatür Sergisi, Cakovec 2019'da Türkiye'den Sümeyra Toka, Genç Çizerler kategorisinde Birincilik Ödülü (Üstte) kazandı.
* Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'ndeki Serbest konulu 51. Üsküp Uluslararası Karikatür Yarışması 2019'da Türkiye'den üç çizer Finalist oldu: Erdoğan Başol, Kaan Saatçı, Musa Gümüş.
* Brezilya'da çeşitli konu ve dallardaki 46. Piracicaba Uluslararası Mizah Sergisi 2019 ödülleri açıklandı. Etkinlikte Türkiye'den Hilal Özcan, Arcor Enstitüsü Brezilya'nın 15. kuruluş yılı dolayısıyla bu yıla özgü verilen Arcor Çocuk Hakları Ödülü'nü (5000 Real) kazandı (Üstte).
* Brezilya'da bu yıl Narsizm konusunda düzenlenen 11. Medplan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Türkiye'den Menekşe Çam ve Hicabi Demirci'nin işleri etkinlik sergisine seçildi.
* Ukrayna'da Vladimir Vysotsky ve eserleri konulu yapılan 18. Bağımsızlık Uluslararası Karikatür Yarışması 2019'da Türkiye'den Halit Kurtulmuş Aytoslu Diploma ödülü kazandı (Altta).

Hiç yorum yok: