9.9.19

Ankara, Karikatür Atölyesi'nde Nezih Danyal karikatür sergisi

KARİKATÜR ATÖLYESİ SEZONU NEZİH DANYAL SERGİSİ İLE AÇIYOR
Geçtiğimiz sezon usta karikatüristleri Ankaralı sanatseverlerle buluşturan Karikatür Atölyesi yeni sezonda da yeni yerinde ilgi çekici sergilerle izleyicinin karşısında olacak.
DÜNYA ÇAPINDA BİR SANATÇI: NEZİH DANYAL
1945 İzmit doğumlu olan Nezih Danyal 1960'tan bu yana hem Türkiye hem de dünyada yapmış olduğu çalışmalarla tanınan bir sanatçı. 1991 yılından başlayarak yedi yıl süre ile TRT 1’de “Gün Başlıyor” programı içinde “Haftanın Karikatürü” köşesini hazırladı ve sundu. "Haftanın Karikatürü" köşesinde yer alan karikatürler TRT tarafından 2000 yılında kitap olarak basıldı. On karikatür albümünden ikisi, “Devir” İtalya`nın Pescara kentinde düzenlenen 3. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda, “Sergiler” ise 13. Hollanda Karikatür Festivali'nde ödüllendirildi. Karikatüre yeni başlayanlar için “Haydi Karikatür Çizelim” yardımcı kitabını hazırladı. 1994'te Karikatür Vakfı'nı kurdu.1995'ten başlayarak 20 yıl boyunca Uluslararası Ankara Karikatür Festivallerini düzenledi. Nezih Danyal, FECO (Uluslararası Karikatür Kuruluşları Federasyonu) Türkiye başkanıdır.
GLOBANATOLIZATION SERGİSİ DÜNYANIN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDE SERGİLENDİ
Danyal’ın ”GLOBANATOLIZATION” sergisi dünyanın önemli şehirlerinden Berlin, Roterdam, Paris, Tahran, Hirosaki (Japonya), Osieck (Hırvatistan), Varşova, Legnica (Polonya), Atina ve Lefkoşa’dan sonra Ankara’da Karikatür Atölyesi’nde sergilenecek.
18 Eylül 2019 saat: 18:30’da Nezih Danyal’ın katılımıyla açılacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.
Adres: Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 19/A Çankaya/Ankara
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com
e-posta: karikaturatolye@gmail.com .

Hiç yorum yok: