21.2.19

51. Üsküp Uluslararası Karikatür Yarışması 2019, Makedonya

51. Üsküp Uluslararası Karikatür Yarışması 2019, Makedonya
Konu: Serbest (Free).
Karikatür (Cartoon), Yergisel çizim/desen (Satirical drawing) ve Çizgi öykü/Bant karikatür (Comic/Strip) kategorilerinde çalışmalar kabul edilecektir.
Boyut: Serbest
Teknik: Serbest. Önceki dönemlerde olduğu gibi, kağıt üzerine el çizimi/yapımı orijinal eserler bekleniyor. Ancak, sadece dijital teknikle çalışan çizerler de ön yüzü kurşunkalemle numaralanıp kurşunkalemle imzalanmış DİJİTAL ESER gönderebilirler. Kopiler kabul edilmez. Bant Karikatür bir sayfayı aşmamalı ve yazısız olmalıdır.
Katılım formunun (APPLICATION FORM), elektronik ortamda veya el yazısıyla doldurduktan sonra tercihen kısa biyografi de eklenerek elektronik posta ile aşağıdaki elmek (e-mail) adresine yollanması, ardından bu doldurulmuş formun / basılı çıktısının eser(ler)le birlikte yarışma adresine geleneksel posta yoluyla gönderilmesi isteniyor. Albüm için gereken foto ve yaşamöyküsü de eklenmeli. Gönderi zarfı üzerine NOT FOR COMMERCIAL PURPOSES, FOR EXHIBITION ONLY! notu yazılmalıdır.
Sayı: Sınırsız. Seçilen sanatçılar albümde bir eserle temsil edilir. Tüm katılan sanatçıların isim listesi albümde yayınlanır.
Gönderilen eserler ticari amaç gütmeyen sergi, vb. etkinliklerde değerlendirilmek üzere düzenleyen galeri koleksiyonunda bağış olarak muhafaza edilir.
Ödüller:
Yaşam Boyu Başarı Büyük Ödülü 1500 $
Birincilik Ödülü 1000 $
İkincilik Ödülü 500 $
5 adet Üçüncülük Ödülü (Plaket)
5 adet Altın Osten Ödülü (Plaket)
CICO Ödülü (Vasilije Popovic anısına bir Makedon çizere veriliyor / Plaket).
Düzenleyen kuruluşun belirlediği temsilci tarafından öneleme ile seçilecek katılımcıların eserlerini (Mayıs sonuna kadar katılımcılara elmekle bilgi verilir) ve tüm katılan eserleri uluslararası jüri gözden geçirerek albüme alınacak eserleri seçecek ve temsilci tarafından seçilenler arasından ödül sahiplerini belirleyecektir (Sonuçlar katılımcılara elmekle bildirilecek ve yarışma sitesinde duyurulacaktır: www.osten.mk).
Sonuç açıklama: Haziran sonuna kadar.
Sergi açılışı: 26 Eylül 2019.
Sergi: Kazanan ve seçilen eserler 26 Eylül - 16 Ekim 2019 arasında Makedonya Ulusal Galerisi'nde sergilenecek ve albümde yayınlanacaktır.
Büyük Ödül'e aday seçilen Finalistler ile Ödül kazanan sanatçıların eserleri aynı tarihlerde ek bir sergide yer alacak ve ödül törenine katılacak olan kazanan ve finalist sanatçılar için özel porfolio yayınlanacaktır.
Tüm katılımcılara yarışmanın e-albümü ve e-sertifika yollanacaktır.
Ödül kazananlara yollanacak olan basılı yarışma albümünü ve basılı sertifika edinmek isteyen diğer katılımcılar 30 $ ödeme şartıyla talepte bulunabilirler (adreslerine taahhütlü gönderim yapılacaktır).
Katılım Formu'nun SUBMISSION FEE kısmındaki ikinci kutuyu işaretleyerek 40 $ ödemeyi taahhüt eden katılımcıların eserlerinden seçilmeyenler adreslerine geri yollanacaktır. İlk kutuyu işaretleyenler herhangi bir ödeme yapmadan yarışmaya katılacaklar, ancak eserleri geri yollanmayacaktır.
Ödeme için adres ve IBAN numarası bilgileri, takip eden PAYMENT INFORMATION başlığı altındadır.
Sergi ve ödül törenine katılacağını 1 Temmuz'a kadar bildiren ödüllü karikatürcüler, (yol hariç) konaklama masrafları karşılanarak Üsküp’te 3 gece ağırlanacaktır.
Yarışma adresine (önelemeye girmek için) son teslim: 30 Nisan 2019.
Elmek: cartoons@osten.com.mk
Yarışma adresi:
OSTEN WORLD GALLERY OF CARTOONS
"8. Udarna Brigada" 2, 1000 Skopje, Macedonia
Kaynak: www.osten.mk .
Ayrıca bkz.: FB .

Hiç yorum yok: