4.4.14

Özgürlük konulu 4. “Luis d'Oliveira Guimarães” Mizah Bienali, Penela 2014, Portekiz

4. “LUÍS D’OLIVEIRA GUIMARÃES” MiZAH BiENALi - PENELA 2014
Düzenleyen: Penela Belediyesi / Espinhal Yerel Yönetimi
Prodüksiyon ve sanatsal yönetim: Osvaldo Macedo de Sousa ( humorgrafe.oms@gmail.com )
KOŞULLAR:
1) Konu (Theme): Özgürlük, hürriyet (Freedom): Portekiz’i yeniden özgürlük ve demokrasiye kavuşturan 25 Nisan Karanfil Devrimi’nin 40. yılını da kutlama amacıyla, geniş anlamda hürriyet nedir, bireysel özgürlük nerede başlar ve nerede biter sorularına yanıt aramaya; düşünce hürriyeti, toplumsal entegrasyon, dinsel ve siyasal tercihler, cinsel özgürlük ya da cinsiyet tercihleri, vb konulara ışık tutmaya davet.
2) Yarışma tüm çizerlere açıktır.
3) Son katılma: 10 Haziran 2014 . Eser(ler) şu e-mail adreslerinden birine yollanmalı; ulaştığına dair teyid mesajı gelmezse ötekine yönlendirilmelidir: humorgrafe.oms@gmail.com , humorgrafe@hotmail.com , humorgrafe_oms@yahoo.com .
4) Her sanatçı en fazla 4 adet siyah-beyaz (sadece tek renkli olmalıdır. 2, 3, 4 renkli eserler kabul edilmeyecektir) ve A4 boyutunda eserle (karikatür, desen, portre karikatür, bant karikatür) katılabilir. Teknik serbest olup, eserler elektronik formatta 300 dpi çözünürlükte taranmış veya doğrudan bilgisayarda üretilmiş olarak yollanacaktır.
Her gönderimde sanatçı adı, adresi, elmek (name, address, e-mail) belirtilmelidir.
5) Ödüller:
1. Ödül: 1.800,- €
2. Ödül: 1.300,- €
3. Ödül: 800,- €.
Jüri, ayrıca, Onur Mansiyonu olarak özel ödüller verebilir.
6) Seçilen ve ödül kazanan sanatçılara e-mail yoluyla bilgi verilecektir. Kazananlar, eserinin orijinalini, ya da dijital ürünse 1/1 numaralı ve ıslak imzalı baskısını yarışma adresine yollamak zorundadır: ödül karşılığı ancak bu şekilde ödenebilecektir.
7) Yarışma albümü çıkarılacak ve basılan eserlerin sahiplerine yollanacaktır.
8) Katılan eserler etkinlik tanıtımı için basılıp yayınlanabilir, bunun dışında kullanım gerekirse telif konusunda mutlaka sanatçıyla temas kurulacaktır.
9) Ek bilgi için yarışma sanatsal yönetmeni: Osvaldo Macedo de Sousa: humorgrafe.oms@gmail.com veya başvuru adresi: IV Biennial of Humor Luis d'Oliveira Guimarães, Sector of Culture, Municipality of Penela, Town Hall Square, 3230-253 Penela - Portugal.
12) 4. “Luis d'Oliveira Guimarães” Mizah Bienali - Penela 2014 sergisi, 6-21 Eylül arasında Penela Belediye Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek ve 25 Eylül-19 Ekim arasında Lizbon’daki Amadora Karikatür ve Çizgiroman Ulusal Merkezi’nde tekrarlanacaktır.
http://humorgrafenews.blogspot.com/
http://regulamentoscartoon.blogspot.com.

2 yorum:

portreci.blogspot.com dedi ki...

Yarışmanın 4. maddesi:
siyah-beyaz'ın dışında bir renk daha mı kullanılabilir? Yoksa sadece siyah beyaz mı?

KOZY dedi ki...

Tek renk kullanılacak diyor şartname, siyah (veya sepya, gri tonlamalı, vs.). Basım imkanı dolayısıyla zannederim: siyah beyaz albüm çıkarıyorlar çünkü: monokrom. Çok renklilerin bile gri tonlamalı filmini çekip yayınlamışlardı daha önce.