2.4.14

Kriva Palanka Belediyesi 2. Uluslararası Karikatür Yarışması 2014, Makedonya

Gelin ile Kaynana konulu 2. Uluslararası Karikatür Yarışması 2014, Makedonya Cumhuriyeti
Kriva Palanka Belediyesi desteğinde Gelinlere Saygınlık için Kültürel Gösteriler Düzenleme Kurulu tarafından organize ediliyor. Eski adı Eğri Dere olan belde geçen yıl Makedonya Cumhuriyeti tarafından Kültür Kenti olarak seçilmiştir.
Konu (Theme): Gelin ile Kaynana (BRIDE AND MOTHER IN LAW)
Başvurular Kriva Palanka Belediyesi'nin krivapalanka.gov.mk adresinde sağ kenarda (ve aşağıdaki kaynak sayfa sonunda) bulunan katılım formu (APPLICATION FORM) ile yapılacaktır. Yordamınca doldurulmayan formun başvurusu geçersiz olup başvuru yapan katılımcı eserinin kendi özgün ürünü olduğunu ve eserinin telif hakkını düzenleyen kuruluşa devrettiğini kabul etmiş sayılır.
Katılımcının kısa biyografisini de eklemesi tercih edilir.
Özgün dijital ya da orijinalden taranmış ürünler 300 dpi çözünürlükte ve A3 (29,7 x 42 sm) boyutunda olarak 2014@brides-veneration.com adresine, doldurulup taranmış / elektronik olarak doldurulup imzalanmış / katılım formu ve kısa biyografi dosyalarıyla birlikte yollanmalıdır.
Uygun başvurular ön elemeyle seçilecek ve seçilen eserler arasından ödüllendirme yapılacaktır. Seçilen ve kazanan eser sahipleri 30 Haziran 2014 tarihine kadar ilgili sitede ( krivapalanka.gov.mk ) duyurulacak; ödül kazanan eserlerin orijinalleri duyuru tarihini izleyen 15 gün içinde düzenleyen kuruluşa ulaştırılacaktır.
Seçilen tüm eserler albümde yayınlanacak, albümün elektronik versiyonu seçilen tüm sanatçıların adreslerine yollanacaktır.
Ödüller:
Birincilik: 250 $ + Katılım sertifikası; İkincilik: 200 $ + Katılım sertifikası; Üçüncülük: 150 $ + Katılım sertifikası. Ayrıca Özel Ödüler ve Yetenekli Genç Çizer Ödülü verilecektir.
Sayı:
Her sanatçıdan en fazla 3 adet karikatür kabul edilecektir.
Jüri:
Milan Alashevikj, 2013 Büyük Ödül’ü kazanan çizer (Slovenya)
Stojanche Velickovski, grafik tasarımcı, yarışma kurucusu (Makedonya)
Jovce Savov, karikatürcü (Bulgaristan)
Jordan Pop Iliev, karikatürcü (Makedonya)
Nicholas Angelkovski, karikatürcü (Makedonya)
Arsencho Aleksovski, Kriva Palanka Belediye Başkanı (Makedonya)
Dragan Velickovski, Kriva Palanka Şehir Müzesi Müdürü (Makedonya).
Yarışmaya son başvuru: 30 Nisan 2014 (SÜRE UZATILDI:) 07 MAYIS 2014 .
İletişim:
http://www.facebook.com/todorica.konopnicakrivapalanka
Stojanche Velickovski: design@velickovski.com
Kaynak: http://krivapalanka.gov.mk/images/stories/karikatura2014/konkurs2014.pdf.
NOT: Yarışmaya eser yollama adresi, karikatürcü Ahmet Ümit Akkoca'nın uyarısı üzerine düzeltilerek yenilenmiştir. Yarışma organizasyonundan kaynaklandığını sandığım değişiklik, kaynak olarak verdiğim şartname ve katılım formu adresinde de söz konusu olup gereken yenileme yapıldı. 27.04.2014. 

Hiç yorum yok: