14.4.14

Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün “Çocuk Hakları Karikatür Sergisi” yarın açılıyor

ÇOCUK HAKLARI KARİKATÜR SERGİSİ
Tarsus Güçbirliği Vakfı’nın organize ettiği Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün Çocuk Hakları Sözleşmesi üzerine çizdiği karikatürlerden oluşan “Çocuk Hakları Karikatür Sergisi” 15 Nisan 2014 tarihinde Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde saat 16:30’da açılıyor. Sergi 30 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak. Bilindiği üzere Çocuk Hakları Sözleşmesi çocuk haklarının bir anayasası niteliğinde olup Türkiye sözleşmeyi ilk imzalayan ülkelerdendir.
Tarih: 15 Nisan 2014 Saat: 16:30
Yer: Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi
Halis Dokgöz kimdir?
1967 yılında Çorum’da doğdu. 1989 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999’da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Adli Tıp ihtisasını tamamladı. Halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi (Prof.Dr.) olarak çalışmaktadır. Çocuk hakları, insan hakları, şiddet, adli tıp ve adli psikiyatri ilgi alanlarını oluşturmaktadır.
Karikatüre 1985’te başladı. İlk karikatürü aynı yıl “Kılçık” dergisinde yayınlandı. Daha sonar karikatürleri Gırgır, Limon, Çarşaf, Hıbır, Gümgüm, Akrep (Kıbrıs), Hallo (Almanya), ArteFacto (İspanya), Cumhuriyet, Bulvar, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pekçok gazete ve dergide yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, İspanya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Güney Kore, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı. Pek çok ortak ve karma sergiye katıldı. İlk kişisel sergisini 1991’de Ankara’da 2.Tıp Fuarı’nda açtı.
1989’da “Güneşin Girmediği Yere” adlı ilk albümünü yayınladı. 2010 yılında Türk Tabipleri Birliği yayınlarınca “Çizgisel” adında ikinci kitabı yayınlandı. Karikatürleri yanında tıbbi illüstrasyonlar da yapmaktadır. Evli ve ikiz çocuk babasıdır. Karikatürlerini http://halisdokgoz.blogspot.com ve Alman http://www.toonpool.com/artists/halisdokgoz_4410 adresinde sergilemektedir.

Hiç yorum yok: