22.4.14

1.Uluslararası Karikatür Yarışması İzmir 2014 konusu: “Uluslararası Barış ve Çocuk”

1.Uluslararası Karikatür Yarışması İzmir 2014: “Uluslararası Barış ve Çocuk”
Yarışmanın Amacı:
İzmir’in dost ve kardeş kentleri halkların dostluğunu kültür ve sanatın yaratıcı gücüyle pekiştirmek üzere uluslararası karikatür yarışmasıyla bir araya geliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentler arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek üzere “Uluslararası Karikatür Yarışması” düzenliyor.
Bu yıl birincisi düzenlenecek yarışmanın konusu ise “Uluslararası Barış ve Çocuk” olarak belirlenmiş ve 1 Eylül 2014 Dünya Barış Günü’nde neticelenecek şekilde planlanmıştır.
Bugün dünyada binlerce çocuk savaşlar nedeniyle hayatlarını kaybediyor, sakat kalıyor, yerlerinden ediliyor, psikolojik travmalarla baş başa kalıyor, istismara uğruyor. Tüm savaşlarda önce çocuklar ölüyor, çocukların gülüşleri, düşleri, umutları, gelecekleri öldürülüyor. Rengi, dili, dini, etnik kökeni ne olursa olsun her çocuğun barış içerisinde büyüme hakkı vardır. Bunu sağlamak insanlığın ortak sorumluluğudur.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorumluluğun bilinciyle, dost ve kardeş kentlerimizdeki karikatür sanatçılarını yarışmaya katılmaya davet ediyor, çizgilerinin barışa yönelik duyarlılığı ve farkındalığı arttıracağına inanıyoruz.
Katılım Koşulları:
• İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, “uluslararası barış ve çocuk” konulu “Uluslararası Karikatür Yarışması” tüm karikatüristlere açıktır.
• 18 yaşından küçükler yarışmaya, yasal velilerinin izniyle katılabilir. İlgili kişinin velisinin şartları kabul ettiğine dair imzalı dilekçesi Düzenleme Kurulu’na sunulmalıdır.
• Her yarışmacı yarışmaya en fazla 5 karikatür ile katılabilir. Yayınlanmış eserler gönderilebilir. Ancak başka bir yarışmada ödül kazandığı tespit edilen eser elenir ve ödül kazanmışsa verilen ödül geri alınır.
• Katılımcılar, yarışmaya gönderdiği eserin kendilerine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. İzmir Büyükşehir Belediyesi, karikatürlerin telif hakkıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
• İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu karikatürleri eser sahibinin ismini kullanarak çeşitli mecralarda (broşür, sergi, süreli yayınlar, takvim vb.) değerlendirme hakkına sahiptir. Yarışma katılımcıları, bu şartları kabul etmiş sayılır.
• Yarışmaya İzmir dışından katılıp ödül kazananların, ödül törenine katılmak üzere harcayacağı yol ve konaklama masrafları kendilerine aittir. Törene katılamayanların ödülleri adreslerine banka aracılığıyla gönderilecektir.
• Seçici Kurul’un, yarışmaya katılan karikatürler arasında en yaratıcı bulduğu eserler, albümde yer alacaktır. Sergilenen karikatürlerin sahiplerine birer albüm gönderilecektir.
• Katılım koşullarına uymadığı anlaşılan eserler yarışma dışı bırakılır.
Eserlerin Gönderilmesi:
• Yarışmaya katılım, internet yoluyla yapılacaktır. Yarışmacılar www.izmir.bel.tr/karikatur/tr sitesindeki başvuru formunu doldurmalı ve eserlerini “Karikatür Yarışması” menüsünden göndermelidir.
• Gönderilen karikatürler, A4 (21cmx29.7cm) ölçülerinde, RGB renginde, 300 DPI çözünürlüğünde ve JPG formatında olmalıdır.
ZIP veya RAR gibi herhangi bir sıkıştırma programı kullanılmamalıdır.
Yarışma Takvimi:
Yarışma Başlangıç tarihi:
21 Nisan 2014
Son gönderim tarihi:
1 Ağustos 2014
Sonuçların Duyurulması:
20 Ağustos 2014
Ödül Töreni:
1 Eylül 2014
Ödüller:
Birincilik
1000 ABD doları ve plaket
İkincilik
750 ABD doları ve plaket
Üçüncülük
500 ABD doları ve plaket
Jüri:
Vladimir Kazanevsky
Valeriu Kurtu
Luc Descheemaeker
Eray Özbek
Ömer Çam
Mustafa Yıldız
Sadık Pala
Dr. Pınar Meriç.

Hiç yorum yok: