4.6.09

26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçları açıklandı

26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı
Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda İtalyan sanatçı Alessandro Gatto'nun eseri (Üstte) birinci seçildi. Türkiye’den Kürşat Zaman’ın eseri ikinci olurken, üçüncülüğü ise Lüksemburg’dan Pol Leurs, Romanya’dan Cetin Cerchez-Abdula ve Rusya'dan Yuriy Kosobukin paylaştı.
Antalya'daki IC Green Palace Oteli'nde toplanan, Önseçiciler Kurulu'nun 85 ülkeden 1114 sanatçıya ait 3127 karikatüründen elediği 37 ülkeden 125 sanatçının 145 karikatürünü değerlendiren Seçiciler Kurulu, İtalyan sanatçı Alessandro Gatto'nun eserini birinci seçti. Gatto, aynı zamanda, bir başka eseriyle de Başarı Ödülü kazandı. İtalyan sanatçı, 8 bin dolar para ödülü ve heykelcikle, Kültür Bakanlığı Plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak.
Yarışmada ikinciliği kazanan Kürşat Zaman 5 bin dolar para ödülü, heykelcik ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak. Bu yıl üçüncülük ödülüne layık görülen Leurs, Cerchez-Abdula ve Kosobukin, 3 bin 500'er dolar para ödülü ile heykelcik ve Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi’ni alacaklar.
Jürinin 500’er dolar ‘Başarı Ödülü’ne değer gördüğü 10 eserin sanatçıları ve ülkeleri şöyle: Mohammad Amin Aghaei (İran), Angel Boligan Corbo (Küba), Horacio Cardo (Arjantin), Arif Sutristanto (Endonezya), Ilya Katz (İsrail), Nikolay Ephremov (Rusya), L’ubomir Kotrha (Slovakya), Ross Thomson (İngiltere), Alessandro Gatto (İtalya) ve Didie SW (Endonezya).
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu yılki Seçiciler Kurulu'nda başkanlığı ABD'li karikatürist Patrick Bruce Oliphant yaparken 10 kişilik jüride Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Roar Hagen (Norveç), Mihai Ignat (Romanya), Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Jerelle Kraus (ABD), Tan Oral ve Yaoning Zhang (Çin Halk Cumhuriyeti) görev aldılar.
Yarışmada derece alan sanatçıların ödülleri Ekim ayında İstanbul'da yapılacak törenle verilecek.
Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok: