30.5.09

Aktüel Arkeoloji dergisi 2008/9 karikatür yarışması sonuçlandı


AKTUEL ARKEOLOJİ DERGİSİ I. ULUSAL ÇİZGİLERDE ANADOLU KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI
Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin Karikatürcüler Derneği ile birlikte düzenlediği “I. ULUSAL ÇİZGİLERDE ANADOLU” başlıklı karikatür yarışması 20.05.2009 tarihinde Kültür Bilinci Geliştirme Vakfı merkezinde düzenlenen seçici kurul toplantısında sonuçlandı. Radikal gazetesinden Piyale MADRA, Karikatürcüler Derneği’nden Aziz YAVUZDOĞAN ile Veysel DONBAZ, Penguen dergisinden Metin ÜSTÜNDAĞ, Leman dergisinden Güneri İÇOĞLU, karikatürcü Oğuz GÜREL, grafiker Kemal ÇOŞLU ve Aktüel Arkeoloji dergisinden Murat NAĞIŞ’ın katılımı ile gerçekleştirilen değerlendirmede, yarışmaya gönderilen toplam 210 değerli eserin arasından 8 esere ödül verilmiştir. Kültürel, tarihsel arkeolojik mirasın evrensel değerlerini koruma, sahip çıkma, farkına varma bilincini en iyi karikatürize eden eserlerin seçildiği yarışmaya kültürel miras değerleri ile çalışan kurumlar ödül vererek de destek sağlamışlardır.


Yarışmaya Balıkesir’den katılan resim öğretmeni Önder ÖNERBAY’ın eseri (Yukarıda) BİRİNCİ seçilerek Aktüel Arkeoloji Dergisi Özel Ödülüne, Ankara’dan katılan Emrah ARIKAN’ın eseri (Üstte) İKİNCİ seçilerek AKMED Özel Ödülüne ve son olarak da İstanbul’dan katılan İbrahim TUNCAY’ın eseri (Aşağıda) ÜÇÜNCÜ seçilerek KBGV’nın Özel Ödülüne layık görülmüştür. Bunların yanısıra TURSAB, ÇEKÜL, HOMER VE EGE YAYINLARI’nın desteği ile verilen 4 mansiyon / BAŞARI ÖDÜLÜ ve PENGUEN DERGİSİ’nin özel ödülü de bu yarışmanın sonunda sahiplerini bulmuştur.


Yarışmanın sonuçları Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin 12. sayısında görseller ile birlikte yayınlanacaktır.
Yarışmada ödül alan eserlerin sahiplerine Haziran ayı içerisinde İstanbul Arkeoloji Müzelerinde düzenlenecek açılışta ödülleri verilecek ve sergilenmeye değer görülen eserler Haziran ayından Ekim ayına kadar başta İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Bodrum, Antalya, Ankara, İzmir, Efes olmak üzere birçok şehirde kültür merkezi, müze ve sergi salonlarında sergilenecektir.
AKTUEL ARKEOLOJİ DERGİSİ
http://www.aktuelarkeoloji.com/

MANSİYONLAR ile PENGUEN Özel Ödülü'nü kazanan karikatürler

Muammer Bilen

Ali Bulca

Serdar Günbilen

Cemalettin Güzeloğlu

Çiğdem Demir.

Hiç yorum yok: