22.6.09

16. Alcalá Üniversitesi Uluslararası Grafik Mizah Sergisi konusu: Çocukların Temel Eğitimi

16. Alcalá Üniversitesi Uluslararası Grafik Mizah Sergisi – İspanya
Bu serginin temel amacı, Birleşmiş Milletler’in yeni Binyıl Gelişme Hedefleri’nden ikincisi üzerinde daha yoğun düşünülmesini sağlamaktır: Evrensel Temel Eğitim.
Halihazırda, dünyamızda 125 milyondan fazla çocuk hiç eğitim göremiyor. Daha fazla sayıda çocuk da 5 yıllık temel eğitimi tamamlayamadan kalıyor. BM’in hedeflerinden birisi işte bu evrensel temel eğitimi gerçekleştirmek ve 2015 yılına kadar tüm dünya çocuklarını temel eğitim sürecinden geçme olanağına kavuşturmaktır.
16. Uluslararası Grafik Mizah Sergisi’nin temel konusu budur: Birleşmiş Milletler’in yeni Binyıl Gelişme Hedefleri’nden ikincisinin gerçekleşmesine, grafik mizahın aynı zamanda hem eleştiren, hem de eğiten gücünden yararlanarak katkı sağlamak.
Sergiye son eser gönderme tarihi 28 Ağustos 2009’dur.
1.Yarışma ulusal veya uluslararası medyada eser yayınlayan ya da yayınlamış tüm profesyonel çizerlerin katılımına açıktır.
2."Temel Eğitim" konulu karikatür, bant karikatür veya portre karikatürler sergiye katılabilir. Katılım formu şu adresten indirilip doldurularak eser(ler)le birlikte yollanmalıdır: http://www.humor.fgua.es/XVImuestra .
3.Eserler orijinal olmalı, arka yüzüne tarih yazılıp imzalanmalıdır. Teknik serbesttir. Dijital ürün yollayan sanatçı, bunun genellikle kullandığı tek teknik olduğunu – eserini imzalamak ve (örneğin 4 baskıdan 2 no’lu olanı 2/4 şeklinde belirterek) numaralamak suretiyle kanıtlamalıdır. Eser boyutu en fazla 297 x 420 mm (A3) olabilir.
4.Eser(ler) postada zarar görmeyecek şekilde (iki mukavva arasında) gönderilmelidir. Sorumluluk çizerindir.
5.Eserler 31 Ağustos 2009 tarihine kadar aşağıdaki yarışma adresine ulaştırılmalıdır:
Fundación General de la Universidad de Alcalá
XVI Muestra Internacional de Humor Gráfico.
C/ Imagen, 1-3, 28801 Alcalá de Henares, Madrid, España.
6.Seçilen eserler 16. Alcalá Uluslararası Grafik Mizah Sergisi’nde ve açılacak başka sergilerde izlenime sunulacaktır.
7.Katılan eserler (arkasına DEVOLUCION – ‘geri gönderiniz’ notu düşülen eserler dışında) Alcalá Üniversitesi Vakfı koleksiyonuna katılır ve etkinliklerde kullanılır.
8.Alcalá Üniversitesi Vakfı, katılan eserleri sanatçı adı daima belirtilmek suretiyle başka bir yükümlülük taşımaksızın grafik mizah yayın ve etkinliklerinde kullanma hakkına sahiptir.
9.Ulaşan eser sahipleri ile seçilen eser adları sanatçılara mektup ya da internet sitesi aracılığıyla duyurulacaktır. Sanatçılar sergi açılışı ve bağlantılı etkinliklere katılabilirler. Konaklama koşulları konusunda talep edenlere bilgi gönderilir.
10.Alcalá’daki sergileme ertesinde seçilen sanatçılara albüm yollanacaktır.
11.Kişisel ya da toplumsal haklara aykırı eserler sergilenmeyebilir.
12.Etkinliğe katılanlar yukarıdaki tüm koşulları kabul etmiş sayılır.
Tüm koşullar: http://www.humor.fgua.es/XVImuestra/bases_eng.html

Hiç yorum yok: