8.6.09

6. Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali 2009 konusu: Enerji

6. Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali “ENERJİ” 10-18 Ekim 2009, İstanbul, Türkiye
Değerli Karikatürist Dostumuz,
Enerji, dünya haritasını değiştiriyor; gelecek yıllarda üstünde en fazla durulan konu enerji olacak gibi görünüyor. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği olarak, günümüzde artan enerji sorununa ve olası çözümlerine dikkat çekmek için dünyanın dört bir yanından tüm karikatüristlerin bu konu hakkındaki değişik yorumlarını bekliyoruz.
Bu festivalde sergilenecek eserler daha sonra, Türkiye’de Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Van, Bursa, İzmit, Mersin, Aydın illerindeki şubeler ve Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin yurtdışında işbirliği yaptığı diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen organizasyonlar aracılığı ile sergilenerek, sanatseverlerin ilgisine sunulacaktır.
10-18 Ekim 2009’da İstanbul’da düzenlenecek 6.Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali‘ne sizi de değerli eserlerinizle katılmaya davet ediyoruz.
FESTİVAL İÇERİĞİ VE ETKİNLİKLER :
SERGİLER: 10-25 Ekim 2009 tarihinde Karikatür Festivali’ne konu olan “Enerji” ile ilgili toplu ve kişisel sergiler düzenlenecek. Festival sergimize, önceki festivallerde olduğu gibi dünyanın önde gelen 200’den fazla karikatüristin katılması bekleniyor.
PANEL: Sanat, bilim ve felsefe alanlarında davetlilerin katılımı ile “Enerji” konulu bir sempozyum gerçekleştirilerek, aynı tema üzerinde disiplinlerarası bir çalışma imkanı yaratılıyor.
WORKSHOP: Karikatüristlerin ve halkın katılımı ile, workshop çalışmalarında, hem “enerji” konusunun önemini bir kez daha vurgulamak, hem de toplumda karikatür sanatına olan ilgiyi arttırmak amaçlanıyor.
Etkinlik yer ve saatleri ile ilgili detaylı bilgi, önümüzdeki günler içinde web sitesi aracılığıyla duyurulacaktır.
KATILIM KOŞULLARI :
KONU: Serginin konusu “Enerji”dir. Bu tema dışında kalan eserler, festivale ve sergiye katılamaz. Bu konuda söz hakkı Düzenleme Kurulu’na aittir. Düzenleme Kurulu karikatürist Tan Oral başkanlığında çalışmaktadır.
TEKNİK: Teknik Serbesttir. Siyah-beyaz veya renkli olabilir.
Boyut A4 veya A3 ebatıdır.
GÖNDERİM ŞEKLİ (İKİ ŞEKİLDE MÜMKÜNDÜR)
Posta ile: Posta ile gönderilecekse paspartu ve çerçeve yapılmamalıdır. Katılım formu kopyalanarak veya e-postayla istenerek doldurulup eklenmelidir.
Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Mühürdar Cad. Güneşli Bahçe Sok. No:50 34710 Kadıköy-İstanbul-Türkiye adresine gönderilmelidir.
Web sitesine yükleme ile (http://cartoonistfest.org/upload/main.asp)
Web sitesine yüklenecek eserler 300 dpi çözünürlükte taranmalı ve JPEG formatında yüklenmelidir. (En fazla 2 MB) Eserlere bir isim verilmelidir. Ör: sanatçıadsoyad_eserismi.jpeg
Sergiye bir veya birden fazla eserle katılınabilir.
ESERLERİN GERİ GÖNDERİMİ
Eserler Yeni Yüksektepe Uluslararası Karikatür Festivali arşivine alınacak, geri gönderilmeyecektir. (Geri gönderim isteniyorsa özel bir not ile belirtilmelidir. )
ESERLERİN KULLANIM HAKLARI
Eserlerin her türlü kullanım hakkı, ticari amaç güdülmemesi kaydıyla Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'ne aittir. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, eserleri yurtiçi ve yurtdışında yayınlayabilir, sergileyebilir, kitap, katalog, dergi vb.yayınlarında kullanabilir, yurtiçi ya da yurtdışında faaliyet gösteren başka bir derneğe ticari amaç gütmeksizin yayınlanma veya sergilenme amacıyla gönderebilir. Ancak eserlerin tüm yayın ve mali hakları, eseri meydana getiren karikatüristindir. Sergilenen karikatürler, bir festival kitapçığında toplanacak ve bu kitapçık ve basında çıkan haberler Yeni Yüksektepe Kültür Derneği web sayfasında (http://cartoonistfest.org/upload/main.asp) yayınlanacaktır.
ZAMANLAMA
Eserlerin Karikatür Festivali Düzenleme Kuruluna ulaşması gereken son tarih 01 Eylül 2009’dur.
İlginiz için teşekkür eder, konuyla ilgili sürekli iletişim halinde olabilmeyi dileriz.
Saygılarımızla,
Yeni Yüksektepe Kültür Derneği
Kadıköy Şubesi
Halkla İlişkiler Birimi Yöneticisi
Anıl Aykan
tel: +90 216 336 36 11 faks: +90 216 418 11 07 E-mail: kadikoy@yeniyuksektepe.org.tr
web: http://cartoonistfest.org/upload/main.asp, http://kadikoy.yeniyuksektepe.org.tr/
Sorularınız için (hafta içi 18:30’dan, cumartesi günleri 13:30’dan sonra) telefon edebilir veya e-posta gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok: