29.1.22

6. Uluslararası Kunduzlar Gülüyor Karikatür Yarışması 2022, Ukrayna

6. Uluslararası Kunduzlar Gülüyor Karikatür Yarışması 2022, Ukrayna
Tüm çizerlerin katılımına açık olan bu yarışmaya, son katılım tarihine kadar herhangi bir ödül kazanmamış ve hiçbir şekilde yayınlanmamış karikatür, portre karikatür ve bant karikatürler gönderilebilir (Bant karikatür 1 sayfayı aşmamalıdır).
Konu (Theme): Çay saati, Çay içmek (Tea-time, Tea-drinking).
Yarışmanın düzenlendiği Bobritsa kasabasının adı "kunduz" anlamına gelmesinden hareketle "Kunduzlar Gülüyor" adı seçilmiştir. Ancak, karikatürlerin konusu mutlaka "kunduzlar" olmak zorunda değildir; çalışmalar asıl zeka ürünü ve mizah yüklü olmalıdır: öte yandan "kunduzlar"la ilgili eserler için bir nakit ödül de mevcuttur.
Tercih edilen boyut: 30 x 40 cm. Eser en az A4 büyüklükte olmalıdır.
Sayı: En çok 5 adet YAYINLANMAMIŞ eser.
Teknik: Serbest.
Her eserin arka yüzünde, ya da elektronik katılım başvuru aşamasında, sanatçı adı soyadı, posta kodu dahil adresi, elmek, tel no (full name, address with ZIP code, email, phone number) bilgileri belirtilmelidir. 
Ödüller:
Birincilik Ödülü: 500 Avro 
İkincilik Ödülü: 300 Avro 
Üçüncülük Ödülü: 200 Avro 
2 adet Takdir Ödülü (herbiri): 100 Avro
Özel Kunduz Ödülü: 300 Avro.
Yarışmaya gönderilen işlerden ödüle aday seçilenler jüri değerlendirmesi ve olası intihal, kopya, vb. itirazlar için elektronik ortamda yayınlanabilir. 
Düzenleyen, katılan eserleri etkinlik tanıtımı amacıyla internet ve diğer mecralarda yayınlamaya, ödül töreni dolayısıyla sergilemeye yetkilidir. 
Ödül kazanan eserler, katılım tarihi itibariyle, tüm haklarıyla düzenleyen kasabanın mülkiyetine geçer. Katılan eserler geri verilmez. 
Bobritsa kasabası sakinleri ve onların yakınları ile jüri üyeleri dahil organizasyonda görev yapanlar, bu yarışmaya katılamaz. 
Yarışmaya katılanlar bu koşulları peşinen kabul etmiş sayılır.
Nakit ödül, kazanan çizerin pasaport kopisini ve kendi banka hesap numarasını e-mail yoluyla iletmesi ve kazanan eserin orijinalini yarışma adresine ulaştırmasından sonra banka hesabına yatırılır. 
Katılım süresi: 1 Şubat - 1 Temmuz 2022
Sergi açılışı ve ödül kazananların açıklanması: 10 Eylül 2022
Katılım geleneksel posta yoluyla veya elektronik yoldan yapılabilir.
Elektronik yoldan katılım adresi (Tek olarak gönderilmesi şartıyla her eser en fazla 10 MB; birkaç eser birlikte gönderildiğinde toplamı 10 MB'ı geçmemek şartıyla): beaverslaugh@yahoo.com
Geleneksel posta veya kargo yoluyla orijinal eser göndermek isteyenler için yarışma adresi:
Bobritsa Cartoon Competition
27 Naberezhaya Street, Bobritsa, 
Buchansky District, Kiev Region, 
08142, UKRAINE 
Ek bilgi için beaverslaugh@yahoo.com .
Kaynak: Beavers Laugh

Hiç yorum yok: