12.1.22

13 Ocak: Tan Oral’ın “Gazete” sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi'nde açılıyor

Yılın ilk karikatür sergisinde Tan Oral’ın konusu: “Gazete”. İstanbul, Karaköy'deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 13 Ocak 2022 Perşembe günü açılıyor. 
19. ve 20. yüzyılın en etkili haberleşme, bilgi alma kaynağı Gazete dijital dünyaya yeniliyor mu?  Gazetesini açmış okuyan insan günlük yaşamın bir parçasıydı, ya bugün? 
50 yıldır gazetecilik yapan, çizerliğin keyifli ve zorlu günlerini yaşayan, bunları çizen ve günü gününe çalıştığı gazetelerde yayınlayan Tan Oral, bu sergide "gazete kâğıdı"nı adeta selâmlıyor. 
Sosyal medyanın yaygınlaşması, akıllı telefonlarla anlık haber alma olanağı, dijital haber kaynaklarının çoğalması ile basılı gazete bitiyor mu tartışmaları sürerken, bir yandan da gazeteye dokunmayı seven, sayfaları çevirmekten keyif alanlar, devam ediyor. Üstündeki haber ve makaleler kadar kendisinin maddesi de, iddiası ve yarattığı etkisi de dünyadaki önemini henüz koruyor. Sergide yer alan çizimler, bu konuların yıllar içinde bıraktığı izleri sürüyor. 
Tan Oral’ın rahmetli annesinin önerisi: “Dağ başında, tek başına bile olsan, yemek yerken sofra kur ve altına bir gazete ser.” 
Galata'da Schneidertempel Sanat Merkezi'ne bekleriz....
Sanat Schneidertempel
İlk yayın: 10.01.2022 10:00.
GAZETE sergisi yarın 11.00-18.00 arası açık - Kokteyl İptal
Önemli ve zorunlu açıklama
13 Ocak Perşembe günü açılışını yapacağımızı duyurduğumuz Tan Oral’ın “Gazete” sergisinin kokteyli iptal edilmiştir. Sergi, planlandığı gibi 13 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır. Tan Oral’ın konuyla ilgili mesajı şöyledir: 
Pandemi'de günlük vak'a sayısı, kolay bulaşan yeni varyantlarla hızla artıyor. Bu nedenle Schneidertempel Sanat Merkezi’ndeki "GAZETE" adlı karikatür sergisi açılış kokteylini iptal etmek zorunlu oldu. 
Ancak, 13 Ocak Perşembe açılış günü sabah 11.00’den akşam 18.00’e kadar sergi gezilebilir, çizer ve galeri sorumluları da orada olacaklar. 
Bu değişiklik için özür dileriz. 
Hepinizi sırayla bekliyoruz. 
Güncelleme: 12.01.2022 20:15. 

Hiç yorum yok: