25.2.20

Muğla Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması 2020, Türkiye

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
1. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
ŞARTNAMESİ
KONU: GÖÇ
KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışma ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm dünya karikatürcülerine açıktır.
2. Genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren, siyasi amaca hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren karikatürler yarışma dışı kalacaktır.
3. Seçici kurul üyeleri ve yakınları yarışmaya katılamazlar.
4. Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imza) olması gerekmektedir.
5. Karikatür boyutları en az A4 (21 x 29.7 cm) en fazla A3 (29.7 x 42 cm) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
6. Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu belirlediği karikatürler değerlendirilmeyecektir.
7. Yarışma sonucunda dereceye giren karikatürler, 3 Haziran -10 Haziran tarihleri arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinde sergilenecektir. Benzer (similar) olduğu tespit edilen karikatürler yarışma dışı kalacaktır. Böyle bir tespit durumunda yedek olarak seçilen eserler ödül almaya hak kazanacaktır. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
8. Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte kısa özgeçmişlerini karikatürlerine eklemelidir.
9. Yarışmacılar en fazla 3 (üç) adet karikatür gönderebilirler.
10. Yarışmacılar eserlerinin arkasına büyük harflerle adını, soyadını, adresini, telefon numarasını, ülkesini yazmalıdır.
11. 18 yaş altı katılımcıların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.
12. Karikatürler en geç 18 Mayıs 2020 pazartesi Günü mesai bitimine kadar “Muğla Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması’’ yazısı ile sanatçının adı ve soyadı yazılarak, eserle birlikte, Muğla Büyükşehir Belediyesi Müştakbey Mahallesi Belediye Sokak no: 6 Menteşe / Muğla adresine gönderilmelidir.
13. Yarışmada sadece ilk üçe giren ve 18 yaş altı kategorisinde ödül kazanan yarışmacıların şahsına ait ulaşım (otobüs veya uçak), konaklama ve ağırlama masrafları Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır (Yarışmacıların beraberinde getirecekleri misafirlerin masrafları kendilerine ait olacaktır). Mansiyon ödülü ve özel ödül kazanan yarışmacıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanmayacaktır. 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın ve velisi olan bir kişinin konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.
14. Para ödülü kazanan yarışmacıların ödüllerini almaya gelmedikleri takdirde tarafımıza ulaştırdıkları banka IBAN numarasına havale yapılacaktır. Hak sahibi, IBAN numarası ile birlikte istenen evrakları eksiksiz doldurmak ve imzalamak zorundadır. Hak sahibi IBAN numarasını bildirmemesi durumunda ödül bedeli, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 1 yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.
15. Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir. Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden, jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenecek olan bir albümde toplanacaktır. Bu albümler yalnızca yarışmada dereceye giren ve düzenlenen albümde eseri yayınlanan katılımcılara gönderilecektir.
16. Yarışma sonunda ödül, mansiyon kazanan, sergilenme ve albüme girmeye hak kazanan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacaktır. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu haklar çerçevesinde eseri, süresiz olarak, Türkiye içinde veya dışında, Türkçe veya diğer tüm dünya dillerinde, her türlü ortam ve her türlü materyal içeriğinde eser sahibinin ismini belirterek kullanabilecek ve kullandırabilecektir. Muğla Büyükşehir Belediyesi, karikatürlerin başka amaçlar için kullanılmasına, hiçbir koşul altında, izin vermez. Sergilemeye ve albüme seçilen eserlere ayrıca ücret ödenmez. Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
ÖDÜLLER :
Birincilik Ödülü : 7.500 TL
İkincilik Ödülü : 5000 TL
Üçüncülük Ödülü : 3.500 TL
Mansiyon (3 Adet) : 1500 TL
18 Yaş Altı (10-18) iki kişiye : 750 TL
Turan Özdemir Özel Ödülü : 1000 TL
SEÇİCİ KURUL :
Gürbüz DOĞAN EKŞİOĞLU (Dr. - Yeditepe Ün. Öğrt. Gör. - Karikatürcü)
Savaş ÜNLÜ (Mizah Yazarı)
Şevket YALAZ (Karikatürcü)
Abdülkadir USLU (Karikatürcü)
Mehmet SELÇUK (Karikatürcü, Genel Koordinatör)
Sait MUNZUR (Karikatürcü)
Rudy GHEYSENS (Belçika Karikatürcüler Derneği Başkanı-Karikatürcü)
Ahsen Günay (Muğla Büyükşehir Belediyesi)
YARIŞMA TAKVİMİ :
1. Son başvuru 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadardır.
2. Jüri değerlendirme toplantısı 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü yapılacaktır.
3. Yarışma sonuçları 15 Haziran 2020 Salı tarihinde açıklanacaktır.
4. Ödül töreni Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği bir tarihte yapılacaktır.
Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği tarih, saat ve yerde sergilenecektir.
İLETİŞİM
Yarışma Koordinatör : Ahsen Günay
Tel : 0 537 983 61 03
Santral : 444 48 01 Dahili:1142
Adres : Muğla Büyükşehir Belediyesi
Müştakbey Mahallesi Belediye Sokak No:6 Menteşe/Muğla
E-Posta : ahsengunay@mugla.bel.tr
Web : www.mugla.bel.tr
Katılım Formu için bkz Şartname (PDF).

Hiç yorum yok: