20.2.20

Halis Dokgöz Karikatür Sergisi yarın Ankara'da açılıyor

HALİS DOKGÖZ SERGİSİ KARİKATÜR ATÖLYESİ’NDE AÇILIYOR
Hem karikatür, hem de tıp alanında çalışan Halis Dokgöz'ün karikatür sergisi 21 Şubat’ta Karikatür Atölyesi’nde açılıyor.
Karikatüre 1985 yılında başlayan Dokgöz’ün ilk karikatürü Kılçık dergisinde yayınlandı. Daha sonra karikatürleri Gırgır, Limon, Çarşaf, Gümgüm, Akrep, Hallo, ArteFacto, Cumhuriyet, Bulvar, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. 2016-2018 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Çukurova’da Metafor köşesinde günlük olarak karikatürleri yayınlandı. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Güney Kore, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı.
1989’da “Güneşin Girmediği Yere” adlı ilk karikatür kitabını sırasıyla 2010 yılında Türk Tabipleri Birliği yayınlarınca “Çizgisel” ve en son da 2019 yılında Hürriyet gazetesinde yayınlanan karikatürleri ve son dönem çalışmalarını içeren “Metafor” karikatür kitabı Beşbalık yayınlarınca yayınlandı.
21 Şubat 2020 Cuma günü Halis Dokgöz’ün katılımıyla saat: 18:30’da açılacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.
Adres: Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 19/A Çankaya/Ankara
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com
e-posta: karikaturatolye@gmail.com .

Hiç yorum yok: