12.7.18

Türk Amerikan Derneği (TAD) 3. Geleneksel Karikatür Yarışması 2018, Türkiye

TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ (TAD)
3. GELENEKSEL KARİKATÜR YARIŞMASI
“KÜLTÜR SANAT İZLERİ”

YARIŞMA ŞARTNAMESİ
AMAÇ
67 yıldır kesintisiz olarak eğitim ve kültürel değişim programları düzenleyen Türk Amerikan Derneği (TAD), Türkiye’nin en eski ve prestijli iki uluslu merkezlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdümektedir. 2016 yılında 65. kuruluş yıldönümünü kutlayan TAD, bu vesile ile ilk kez, faaliyet alanlarından biri olan “Yabancı Dil Öğrenimi” konulu bir Karikatür Yarışması düzenlemiş ve Türkiye çapında büyük ilgi görmüştür. İkinci yılında “Teknoloji ve Kültür” konulu bir yarışma düzenleyen Derneğimiz bu yıl “Kültür Sanat İzleri” konusunu seçmiştir.

KONU “KÜLTÜR SANAT İZLERİ”

KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışma; Seçici Kurul üyeleri, TAD çalışanları ve birinci derece akrabaları dışında Türkiye topraklarında yaşayan herkese açıktır.
2. Her sanatçı yarışmaya, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış en çok üç eseri ile katılabilir.
3. Yarışmaya eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun tekniği (siyah-beyaz veya renkli) kullanmakta serbesttirler.
4. Yarışmaya verilecek eserler, A3 normunun ölçülerinden (29.7 X 42 cm) fazla olmamalıdır.
5. Yarışmaya orijinal karikatürle katılınır. Eserler, sanatçısı tarafından imzalanmış olarak teslim edilmelidir (ıslak imzalı). Dijital baskıların da mutlaka ıslak imzalı yollanması gerekmektedir.
6. Yarışmaya katılmak isteyenlerin önceden ekteki veya www.taa-ankara.org.tr adresinde yayınlanan katılım formunu eksiksiz olarak doldurulup taaprograms@taa-ankara.org.tr adresine e-mail atmaları; eserlerini yollarken ise zarfın sol üstüne sanatçının adı ile birlikte "3. Geleneksel TAD Karikatür Yarışması" ibaresini yazarak, katılım formu ve eserle birlikte 25/10/2018 tarihine kadar aşağıda belirtilen toplama merkezine göndermeleri gerekmektedir.
TOPLAMA MERKEZİ
Türk Amerikan Derneği
Güvenevler Mahallesi, Cinnah Caddesi No: 20
06690 Kavaklıdere / Çankaya – ANKARA
7. Eserin postada zarar görmesinden Dernek sorumlu değildir.
8. Yarışmaya katılıp ödül kazanan veya sergilenmeye değer görülen eserler iade edilmeyecektir.
9. Katılımcının yarışmaya katılacağı karikatür (ler) in üzerinde haiz olduğu ve 5846 sayılı Türk Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21.-25. Madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü naklinde yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarının kullanım haklarına ilişkin olarak münhasır olmayan basit rusat şeklinde herhangi bir yer, süre ve sayı kısıtlaması olmaksızın ve 3. Kişilere devir hakkını da kapsayacak surette Türk Amerikan Derneği’ne lisans verdiğini, Türk Amerikan Derneği’nin söz konusu karikatür (leri) sergilemek, arşivinde tutmak, internet ortamında ve sair şekillerde yayınlamak suretiyle ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu peşinen beyan ve kabul etmektedir.
10. Ödül alamayan veya sergilenmeyen karikatürler, sahiplerinin 1 ay içerisinde TAD’a yazılı olarak başvurmaları halinde karşıdan ödemeli olarak iade edilecektir. Eserler TAD’dan bizzat da alınabilir. Bu süre geçtikten sonra TAD’ın yükümlülüğü sona erer ve eserlere gelebilecek zarardan veya kayıplardan sorumlu tutulamaz.
11. Dereceye giren veya eseri sergilenmeye değer görülenlerin ödül törenine gelmeleri için gereken yol ve konaklama giderleri TAD tarafından karşılanmaz.
SEÇİCİ KURUL
TAD Karikatür Yarışması Seçici Kurulu aşağıdaki üyelerden oluşmaktadır:
A. Celal Binzet – Jüri Başkanı
Ahmet Yazıcı
Efkan Beyaz
Ali Kemaloğlu
Dilek Dengizek Ersanal
Sera Erdamar Özköse
DEĞERLENDİRME
Seçici Kurul, Kasım ayının ilk haftası Ankara'da toplanarak toplama merkezine verilen eserleri birlikte değerlendirerek sergiyi oluşturur. Sergilenmeye değer bulunan eserler içinden ödüle ve sergilenmeye değer bulunanları belirler. Sonuçlar 11 Kasım 2018 tarihinde www.taa-ankara.org.tr adlı Türk Amerikan Derneği websitesinden açıklanacak olup, eserleri ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen sanatçılara bizzat bildirilecektir.
ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 2.000 TL + Başarı Belgesi
İkincilik Ödülü: 1.500 TL + Başarı Belgesi
Üçüncülük Ödülü: 1.000 TL + Başarı Belgesi
SERGİLEME
TAD Karikatür Yarışması Sergisi, 28 Kasım - 15 Aralık 2018 tarihleri arasında Türk Amerikan Derneği Emin Hekimgil Sanat Galerisi’nde sergilenecektir. Ödül Töreni tarihi eserleri ödül kazanan veya sergilenmeye değer görülen tüm sanatçılara bildirilecektir.
Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılır. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde Türk Amerikan Derneği’nin kararları geçerlidir.
DİKKAT: Katılım süresi uzatıldı; son başvuru tarihi: 19 Kasım 2018
(Güncelleme: 15.11.2018 12:00. Kaynak: TAD Merkez).

Hiç yorum yok: