31.7.18

Çizerlerimize uluslararası karikatür yarışmalarından yeni ödüller

* Hırvatistan'da bu yıl 4.sü yapılan uluslararası MIKS karikatür yarışması sonuçlandı. Yarışmanın bu yıl ilk kez düzenlenen Genç Çizerler kategorisinde ülkemiz çizerleri adeta bir rekora imza attı. Korsanlar (ya da Kara Yelkenliler) konulu etkinliğin bu kategorisinde verilen 14 ödülün 5'i genç Türk çizerlerin oldu: Deniz Hubup İkincilik Ödülü (Yukarıda); Kutay Tohumat, Muhammed Enes Yılmaz, Maya Çolak ve Yasemin Güler Özel Mansiyon ödülleri kazandılar.
* Ermenistan'ın Goris kentinde bu yıl internet katılımlı yapılan "Nuh'un Dönüşü" ve "Seyahat" konulu 4. Uluslararası Neşeli Ejderha Karikatür Yarışması sonuçlandı. Finalist eserleri son aşamada izleyicilerin oyladığı etkinlikte Türkiye'den Aşkın Ayrancıoğlu'nun bir çalışması Üçüncülük Ödülü'nü kazandı (Bronz Madalya + Kıymetli bir hediye).
* Çin'de bu yıl "Çocuk ve Tabiat" ve çocuklarla ilgili diğer konularda, çocuk çizer ve yetişkin çizer gruplarında düzenlenen Libo Uluslararası Çocuk Karikatür ve Animasyon Festivali ICACF 2018 sonuçları açıklandı. Yetişkinler grubunda Türkiye'den Kürşat Zaman'ın çalışmasına Bronz Ödül verildi (Madalya + 800 $).

Hiç yorum yok: