26.7.18

10.Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali 2018, Türkiye

10. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali
“Siyah-Beyaz (Uzlaşma)”
2 Aralık – 30 Aralık 2018, Eskişehir, Türkiye
Değerli Karikatürist Dostumuz,
Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali’nin konusu, “Siyah-Beyaz (Uzlaşma)“ olarak seçildi.
Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe farklı konularda yaptığı çalışmalarda gönüllü çalışma yoluyla, genel olarak modern dünyanın sorunlarına çözümler yaratmak için toplum ve bireyin her ikisine imkân verebilecek bütünsel bir gelişme yolu önerir.
Bu kapsamda zıtlıkların çatışma değil; denge, uyum ve uzlaşma da yaratabileceği fikri, 10. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali’nin konusunu oluşturmaktadır. Karşıtlıkların, kendi özelliklerini kaybetmeden uyum içinde bir arada bulunabileceği kavramından yola çıkarak, Siyah-Beyaz (Uzlaşma) konulu karikatürlerinizi bekliyoruz.
Çünkü biliyoruz ki; Siyah ve beyaz, açıkça birbirine zıt olan iki unsur, büyük bir denge ve uyum ile birlikte birbiri içinde bulunabilir. Aralarında bir uzlaşma söz konusudur ve bütün evren, bu uzlaşma üzerine kuruludur.
Sorunların insanla başladığı ve insanla çözüleceğini bildiğimiz için, insanın fiziksel, psikolojik ve zihinsel ihtiyaçlarının nasıl sağlıklı karşılanacağı üzerine çalışmak ve pratik uygulamalarla insanı bu planlarda güçlendirmeye odaklandırmak gerekmektedir. İnsanın bilişsel seviyesinin artması, yaşadığı mekânlara da yaşama biçimine de yansıyacaktır. Küresel çapta gerçekleşen olaylar ve günlük hayat tecrübemize rağmen, karşıtlıkların veya çatışmanın olmadığı bir dünyanın mümkün olduğunu düşünüyoruz.
Aynı zamanda Aralık 2018 de “Siyah-Beyaz (Uzlaşma)” konulu sergi ziyaretleri olacaktır.
Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği olarak, tüm karikatüristlerin Siyah-Beyaz (Uzlaşma) konusu hakkındaki değişik yorumlarını bekliyoruz.
Bu festivalde sergilenecek eserler daha sonra, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Antalya, Bursa, İzmit, Mersin, Yalova illerindeki şubeler ve Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin yurtdışında işbirliği yaptığı diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen organizasyonlar aracılığı ile sergilenerek, sanatseverlerin ilgisine sunulacaktır.
Aralık 2018’de Eskişehir‘de düzenlenecek 10.Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali‘ne sizi de değerli eserlerinizle katılmaya davet ediyoruz.
KATILIM KOŞULLARI :
KONU
1. Serginin konusu “Siyah-Beyaz (Uzlaşma)”dır. Bu tema dışında kalan eserler, festivale ve sergiye katılamaz. Bu konuda söz hakkı Düzenleme Kurulu’na aittir. Düzenleme Kurulu karikatürist Tan Oral başkanlığında çalışmaktadır.
TEKNİK
1. Teknik Serbesttir. Siyah - beyaz veya renkli olabilir.
2. Boyut A4 veya A3 ebatıdır.
GÖNDERİM ŞEKLİ (3 ŞEKİLDE MÜMKÜNDÜR)
1. E-mail ile: ( cartoonistfest@gmail.com )
E-mail ile gönderilecek eserler 300 dpi çözünürlükte taranmalı ve JPEG formatında yüklenmelidir. (En fazla 2 MB) Eserlere bir isim verilmelidir. Ör:sanatçıadsoyad_eserismi.jpeg
2. Posta ile
Posta ile gönderilecekse paspartu ve çerçeve yapılmamalıdır.
Ekteki / Sitedeki katılım formu doldurulup geri gönderilmelidir.
Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Vişnelik Mah. Gül Sok. No:18 26020 Eskişehir - Türkiye adresine gönderilmelidir.
3. Sergiye bir veya birden fazla eserle katılabilinir.
ESERLERİN GERİ GÖNDERİMİ
1. Eserler Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Uluslararası Karikatür Festivali arşivine alınacak, geri gönderilmeyecektir. (Geri gönderim isteniyorsa özel bir not ile belirtilmelidir. )
ESERLERİN KULLANIM HAKLARI
1) Eserlerin her türlü kullanım hakkı, ticari amaç güdülmemesi kaydıyla Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'ne aittir. Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, eserleri yurtiçi ve yurtdışında yayınlayabilir, sergileyebilir, kitap, katalog, dergi vb. yayınlarında kullanabilir, yurtiçi ya da yurtdışında faaliyet gösteren başka bir derneğe ticari amaç gütmeksizin yayınlanma veya sergilenme amacıyla gönderebilir. Karikatüristin de tüm yayın ve mali hakları kendisinde saklıdır. Sergilenen karikatürler, bir festival kataloğunda toplanacak ve bu katalog ve basında çıkan haberler Aktiffelsefe - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği web sayfasında ( http://cartoonistfest.org ) yayınlanacaktır. Paydaş olan Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği paylaşımlarından kendisi sorumludur.
ZAMANLAMA
1. Eserlerin Karikatür Festivali Düzenleme Kuruluna ulaşması gereken son tarih 5 Kasım 2018’dir.

Hiç yorum yok: