18.5.17

Yıldırım Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması 2017, Türkiye

YILDIRIM BELEDİYESİ
ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
ŞARTNAMESİ
Konu: “İnsan olmak
İster kendisini “modern” olarak ister “postmodern” olarak nitelendirelim, sıklıkla insanlığımızı sorguladığımız bir çağdan geçiyoruz. İnsan olmanın ne demek olduğunu unutmak üzereyiz. Gerçekten insan gibi mi davranıyoruz? Bu soruya sanatsal bir perspektifle cevap bulmaya çalışıyoruz.
YARIŞMAYA KATILACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR
1. Yarışma ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
2. Seçici kurul üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.
YARIŞMAYA KATILACAK KARİKATÜRLERDE ARANACAK NİTELİKLER
1. Teknik: Teknik serbesttir. Yarışmacılar geleneksel yöntemlerin yanı sıra dijital teknolojileri kullanarak oluşturdukları karikatürlerle de yarışmaya katılabilirler. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imza) olması gerekmektedir.
2. Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
3. Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
4. Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte kimlik bilgilerini içeren (Ek-1) formunu ve kısaca özgeçmişlerinden bahsedeceği (Ek-2) formunu doldurularak göndermelidir.
5. Yarışmacılar en fazla beş (5) adet karikatür gönderebilirler.
6. Eserlerin postada görebileceği zararlardan festival organizasyonu sorumlu değildir.
7. Üzerinde imza, isim ve işaret olan ve yarışma şartlarına uymayan çalışmalar değerlendirme dışı tutulacaktır.
8. Siyasi ve ideolojik amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve ne amaçla olursa olsun firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.
ESERLERİN TESLİMİ
1. Her bir eserin arka yüzünde katılımcıların bilgileri yer almalıdır. (Adı, Soyadı, Adresi, Telefon, TC Kimlik No ve E-posta bilgileri). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
2. 18 yaş altı genç katılımcılar için teşvik ödülleri verilecektir .Katılımcının eserle birlikte velisinden alınmış izin belgesini de göndermesi gerekmektedir.
3. Katılımcılar eserlerini yalnızca Belediyemizin belirlemiş olduğu adrese göndereceklerdir. Bu adrese gönderilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. Eserin gönderileceği zarfın üzerine’’ Yıldırım Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması’’ yazısı ile sanatçının adı ve soyadı yazılarak, eserle birlikte, belirtilen adrese 01 Eylül 2017 Cuma (SÜRE 3 AY UZATILDI:) 30 KASIM 2017 tarihine kadar gönderilmelidir.
5. Yıldırım Belediyesinin Şartnamenin İletişim bölümünde bulunan Adresine; posta-kargo ile gönderileceği gibi elden tutanak karşılığı teslim edilebilir. Postadaki gecikmeler için Yıldırım Belediyesi sorumlu tutulamaz. Posta ile müracaatlarda, ilan edilen teslim süresi için son gün; evrakın postaya verildiği değil, Belediye’ye intikal tarihi olarak kabul edilecektir.
6. Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması gerekmektedir. Şartnameye uygun olarak; kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırılmalıdır.
ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü : 5.000 TL (NET)
İkincilik Ödülü : 4.000 TL (NET)
Üçüncülük Ödülü : 3.000 TL (NET)
Mansiyon (3 Adet) : 750 TL (NET)
Mansiyon-18 Yaş altı (3 Adet)* : 500 TL
*Mansiyonların 3 tanesi 18 Yaş altı Genç çizerlere teşvik ödülü olarak verilecektir.
YARIŞMA TAKVİMİ
1. Başvuru süresi 01 Eylül 2017 Cuma günü mesai bitimine kadardır (SÜRE ÜÇ AY UZATILMIŞTIR:) 30 KASIM 2017.
2. Değerlendirme süreci 02-10 Eylül 2017 tarihleri arasındadır.
3. Yarışma sonuçları 11 Eylül 2017 Pazartesi tarihinde açıklanacaktır.
4. İtiraz süresi 11-21 Eylül 2017 tarihleri arasındadır.
5. Ödül töreni Yıldırım Belediyesinin belirleyeceği bir tarihte yapılacaktır.
SON HÜKÜMLER
1. Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Yıldırım Belediyesi’nin belirleyeceği tarih, saat ve yerde sergilenecektir.
2. Bursa dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait ulaşım (otobüs), konaklama ve ağırlama masrafları Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanacaktır. (Yarışmacıların beraberinde getirecekleri misafirlerin masrafları kendilerine ait olacaktır.)
3. Yurtdışından katılmış ödül kazanan yarışmacılarımızın sadece yurt içi yol ve konaklama ücretleri karşılanacaktır.
4. Para ödülü kazanan yarışmacıların ödüllerini almaya gelmedikleri takdirde tarafımıza ulaştırdıkları banka iban numarasına havale yapılacaktır. Hak sahibinin iban numarasını bildirmemesi durumunda ödül bedeli, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 1 yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.
5. 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın ve velisi olan bir kişinin konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.
6. Ulaşım masrafları için otobüs bileti gidiş-dönüş olarak Resmi rayiç bedeller dikkate alınarak hesaplanır.
7. Katılımcı ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarından YILDIRIM BELEDİYESİ’ de faydalanır.
8. Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Yıldırım Belediyesi tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir.
9. Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden, jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler Yıldırım Belediyesi’nce düzenlenecek olan bir albümde toplanacaktır. Bu albümler yalnızca yarışmada dereceye giren ve düzenlenen albümde eseri yayınlanan katılımcılara gönderilecektir.
10. Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
JÜRİ HEYETİ
Onur Atagün
Zeki Bulut
Kemal Akkoç
Turgut Demir
İsmail Kar
Sadık Pala.
İLETİŞİM
Yarışma Koordinatör: Zeki BULUT
Tel: 0 533 463 18 20
Adres: Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Barış Manço Kültür Merkezi, Mimar Sinan Mah. Mimar Sinan Cad. Yıldırım-Bursa/Türkiye
E-Posta: yildirimcartoon@gmail.com
Web: www.yildirim.bel.tr .
Kaynaklar:
ismail kar iskocus
Zeki Bulut zekibulut .
(İletişim güncelleme 22.08.2017
Son katılım güncelleme 08.09.2017 19:50).

Hiç yorum yok: