1.5.16

İstanbul Schneidertempel Sanat Merkezi’nde Menekşe Çam Karikatür Sergisi

İZMİRLİ KARİKATÜRİST MENEKŞE ÇAM SCHNEİDERTEMPEL SANAT MERKEZİ'NDE
İzmirli karikatür sanatçısı Menekşe Çam, 6-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 4. kişisel sergisi ile eserlerini karikatürseverlere sunuyor.
25 yıl süren resim öğretmenliği görevinden 2013’te emekli olarak karikatür çalışmalarını ve etkinliklerini hızlandıran sanatçının eserlerinde, çağdaş mizah anlayışı ile bazen duygusal ve anaç, bazen hınzırca ve ironik yaklaşımlar dikkat çekiyor. Sanatçı 2007’de başladığı karikatür kariyeri boyunca gerek editoryal, gerek GAG karikatürler, gerekse portre karikatürler üzerine 500’e yakın çalışma ortaya koymuş bulunuyor. Ulusal etkinlikler ve sergilerin yanı sıra özellikle uluslararası alanda daha fazla aktif olmaya çaba gösteren Menekşe Çam, biri ulusal diğerleri uluslararası olmak üzere 12 ödüle sahip. Çalışmaları yerel basında ve yurt dışında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış ve bir çok karma sergiye katılmıştır. 2010 yılında bir ay ara ile iki uluslararası sergi organize etmiştir.
Halen Hollanda merkezli bir karikatür sitesi ile sözleşmeli çalışmakta olan sanatçının en iyi eserleri arasından seçilmiş olan sergisi, 6-29 Mayıs tarihlerinde izleyicileriyle buluşacaktır.
Adres: Schneidertempel Sanat Merkezi, Bankalar Caddesi, Felek sokak no:1 Karaköy
www.schneidertempel.com .

Hiç yorum yok: