20.5.16

5. Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması 2016, Meksika

5. Sinaloa Uluslararası E-Karikatür Yarışması 2016, Meksika
Tüm çizerlere açık olan yarışmada bu yıl konu: Organize Suç (Organized crime).
Özellikle bu yüzyılın başından itibaren, organize suç, birçok ülkede toplumsal istikrar için ciddi bir tehdit oluşturur hale gelmiştir. Oralarda, organize suç örgütü, dehşet boyutlarda bir kontrol alanına sahiptir. Paranın gücüyle ve fiziksel tehdit yoluyla kamu yönetiminin bütün kademelerine sızmayı başarmıştır. Basını ve diğer medya organlarını kontrol etmekte, hatta gazetecileri vurdurmaktadır. Siyasi kampanyalara maddi destek verdiği, yargıçları, üst düzey askerleri ve diğer önemli kamu görevlilerini satın aldığı söylenmektedir. Yüklü miktarda paralar aklamakta, çok sayıda "yasal" şirketin sahibi bulunmaktadır. Zaman zaman aleni güç gösterisi de yapmaktadır. Uyuşturucu üretimi, dağıtımı ve satışı, insan kaçırma, haraç toplama, kadın ticareti, terör faaliyeti ve silah satışı, uğraştığı birçok yasadışı işlerin en başta gelenleridir.
Teknik: Serbest (Siyah-beyaz veya renkli; Dijital).
Sayı: En çok 3 eser.
Eserler daha önce bir yarışmada ödül kazanmış ya da şu sırada katılıma açık olan bir yarışmaya katılmış-gönderilmiş olmamalıdır.
E-mail ekli dosyası ile yollanacak eserin en az 200 dpi çözünürlükte ve mektup kağıdı (21.5 x 27.9 cm) ölçülerinde olması gereklidir.
Eser(ler)le birlikte, doldurulmuş katılım formu da (Entry Form) yollanmalıdır (Word dosyası veya PDF olarak indirme adresi: http://concursosinaloa2016.orgfree.com).
Gönderme adresleri (herhangi birine gönderebilirsiniz):
camino2@prodigy.net.mx
camino3@prodigy.net.mx
concursosinaloa2016@gmail.com
Katılan karikatürler tanıtım, albüm ve yayın için kullanılabilir. Bunun dışında telif hakkı sanatçıya aittir.
Ödüller:
Birincilik  27.000, İkincilik 23.000, Üçüncülük 17.000 Meksika Pezosu.
(1000 Meksika Pezosu / MXN = 162 Türk Lirası /TRY)
Kazananlara 01 Eylül 2016 sonrası e-mail yoluyla haber verilecektir.
Geçen yıl ilk 3 ödülü kazananlar yarışmaya katılarak tekrar kazanırlarsa, kendilerine bu yıl sadece Onur Mansiyonu verilecektir.
Son katılma: 07 Ağustos 2016
Kazananlar ve seçilenlerden oluşan e-albüm yarışma sitesinde yayınlanacaktır: http://concursosinaloa2015.orgfree.com.
(Görsel ekleme: 30 Haziran 2016).

Hiç yorum yok: