11.11.15

Şiddet Karikatür Sergisi yarın İstanbul'da açılıyor

ŞİDDET KARİKATÜR SERGİSİ
Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün “Şiddet” üzerine çizdiği karikatürlerden oluşan “Şiddet Karikatür Sergisi” 12-14 Kasım 2015 tarihlerinde 1. Ulusal Şiddeti Anlamak Kongresi kapsamında İstanbul MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde açılıyor. Sergide adli tıp uzmanı olan Prof.Dr. Halis Dokgöz’ün çocuk, kadın, engellilere yönelik şiddet yanında toplumsal şiddet konusunu irdeleyen 34 karikatürü yer alıyor.
Tarih: 12-14 Kasım 2015
Yer: MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü, İstanbul
Prof.Dr. Halis Dokgöz kimdir?
1967 yılında Çorum’da doğdu. 1989 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999’da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Adli Tıp ihtisasını tamamladı. Halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi (Prof. Dr.) olarak çalışmaktadır. Çocuk hakları, insan hakları, şiddet, adli tıp ve adli psikiyatri ilgi alanlarını oluşturmaktadır.
Karikatüre 1985’de başladı. İlk karikatürü aynı yıl “Kılçık” dergisinde yayınlandı. Daha sonra karikatürleri Gırgır, Limon, Çarşaf, Hıbır, Gümgüm, Akrep (Kıbrıs), Hallo (Almanya), ArteFacto (İspanya), Cumhuriyet, Bulvar, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, İspanya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Güney Kore, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı. Pek çok ortak ve karma sergiye katıldı. İlk kişisel sergisini 1991’de Ankara’da 2.Tıp Fuarı’nda açtı.
1989’da “Güneşin Girmediği Yere” adlı ilk albümünü yayınladı. 2010 yılında Türk Tabipleri Birliği yayınlarınca “Çizgisel” adında ikinci kitabı yayınlandı. Karikatürleri yanında tıbbi illüstrasyonlar da yapmaktadır. Karikatürlerini http://halisdokgoz.blogspot.com.tr ve Alman http://www.toonpool.com/artists/halisdokgoz_4410 adresinde sergilemektedir.

Hiç yorum yok: