26.11.15

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'nden Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a Ziyaret...

"KARİKATÜR ZEKA ÜRÜNÜ BİR SANAT"
Başbakan Ömer Kalyoncu: “Zeytin ülkenin en önemli ürünlerinden biri… Korunması için karikatür sanatının da kullanılıyor olması güzel bir gelişme”
Başbakan Ömer Kalyoncu, karikatürün sınır tanımayan bir sanat olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin yıllardır yaptığı çalışmaların ve Girne Belediyesi’nin verdiği desteğin, Kıbrıs Türk Toplumu'nun uluslararası alanda etkin bir konuma gelinmesine yardımcı olduğunu belirtti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, izolasyon altındaki ülkelerin sanat ve spor alanlarında açılım yapabileceğine inandıklarını ve bu doğrultuda yapılan çalışmalara destek verdiklerini kaydetti.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ise, Kıbrıs Türkü’nün Dünya ile kopukluğunu fark ederek Dünya ile iletişime geçmek için karikatürü bir araç olarak kullandıklarını söyledi.

(26 Kasım 2015 Lefkoşa - Türk Ajansı Kıbrıs) Başbakan Ömer Kalyoncu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ni kabul etti.
Görüşmede konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bu yıl Zeytin Festivali’nin 14. sünü düzenlediklerini ve bu festival sayesinde, zeytin, ağacı ve ürünleri hakkında bilinçlendiklerini belirtti.
Festival kapsamında Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’yle birlikte düzenledikleri 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması hakkında bilgi veren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yarışmaya yaklaşık 60 ülkeden 223 çizerin 450’ye yakın eserle katıldığını kaydetti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yarışmaya katılan eserlerden oluşan “Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması Albümü”nü ve “Ölümsüz Ağaç Zeytin” adlı kitabı Başbakan Ömer Kalyoncu’ya takdim etti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, izolasyon altındaki ülkelerin sanat ve spor alanlarında açılım yapabileceğine inandıklarını ve bu doğrultuda yapılan çalışmalara destek verdiklerini kaydetti.

ÖMER KALYONCU: “KARİKATÜR SINIR TANIMIYOR”
Başbakan Ömer Kalyoncu, karikatürün sınır tanımayan bir sanat olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin yıllardır yaptığı çalışmaların ve Girne Belediyesi’nin verdiği desteğin, Kıbrıs Türk Toplumu'nun uluslararası alanda etkin bir konuma gelinmesine yardımcı olduğunu belirtti.
Zeytinin ülkenin en önemli ürünlerinden biri olduğunu kaydeden Kalyoncu, zeytinin korunmasında karikatür sanatının da kullanılıyor olmasını “güzel bir gelişme” diye niteledi.
Karikatürün olayların farklı yönlerini ortaya koyan zeka ürünü bir sanat olduğunu ifade eden Kalyoncu, bu konuda imkanları ölçüsünde destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

MUSA KAYRA: “DÜNYA İLE İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN KARİKATÜRÜ ARAÇ OLARAK KULLANIYORUZ”
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ise, Kıbrıs Türkü’nün Dünya ile kopukluğunu fark ederek Dünya ile iletişime geçmek için karikatürü bir araç olarak kullandıklarını söyledi.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Musa Kayra, yıllar içerisinde karikatür yarışmalarının bir marka haline geldiğini ve ülkenin reklamını yapma imkanı bulduklarını belirtti. Musa Kayra, bu tür etkinliklerin arttırılması gerektiğini ifade ederek, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'nın devamı için destek beklediklerini kaydetti.
Musa Kayra’nın ardından Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği üyeleri söz alarak Başbakan Ömer Kalyoncu’ya yaşadıkları sıkıntıları ve önerileri iletti.

***

"KARİKATÜR YARIŞMASINA DESTEK VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1980’li yıllarda Lefkoşa Belediyesi başkanlığı yaptığı dönemde, Lefkoşa Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında düzenledikleri ulusal karikatür yarışmalarının Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na uzanan yola katkıda bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Zeytin Festivali’nin bu farkındalığın yaratılmasında önemli yeri olduğunu söyleyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 60 farklı ülkeden katılım olduğunu da vurguladı.
Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'nın önemli olduğunu anlatan Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, yarışmanın uluslararası alanda da marka olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ni kabul etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na destek vermeye her zaman hazır olduklarını dile getirerek, zeytinin ülke için önemli bir değer olduğunu vurguladı. Akıncı, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde kampanya simgesi olarak zeytini seçtiğini ve göreve geldiği ilk günlerde Cumhurbaşkanlığı bahçesine zeytin fidanları diktiğini de hatırlattı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Zeytin Festivali kapsamında düzenledikleri yarışmayla ilgili bilgi verdi ve hazırladıkları “Ölümsüz Ağaç Zeytin” adlı kitabı ve “Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması Albümü”nü takdim etti.

MUSTAFA AKINCI: “ZEYTİN ÖNEMLİ BİR DEĞER”
Görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1980’li yıllarda Lefkoşa belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Lefkoşa Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında düzenledikleri karikatür yarışmalarının Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na uzanan yola katkıda bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı olarak Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na destek vermeye her zaman hazır olduklarını dile getiren Akıncı, zeytinin önemli bir değer olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 60 ülkeden katılım olmasının, ambargoların kültür ve sanatla aşılabileceğini gösterdiğini dile getirdi.

NİDAİ GÜNGÖRDÜ: “FARKINDALIK YARATMAYI BAŞARDIK”
Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılan eserlerden bir kitapçık hazırladıklarını anlattı.
Zeytin Festivali’nin bu farkındalığın yaratılmasında önemli yeri olduğunu söyleyen Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 60 farklı ülkeden katılım olduğunu da vurguladı.
Geçmiş festivallerle ilgili detayları Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya anlatan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılan eserlerin yer aldığı kitabı Akıncı’ya takdim etti.

MUSA KAYRA: “YARIŞMA ULUSLARARASI MARKA OLDU”
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ise Kıbrıs Türk Karikatürü'nün bulunduğu noktaya gelmesinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın belediye başkanlığı yaptığı dönemde düzenlediği ulusal karikatür yarışmalarının önemli katkısı olduğunu kaydetti.
Zeytinin Kıbrıs Türk Kültürü'nde önemli yer tuttuğunu dile getiren Musa Kayra, bu bağlamda zeytine gerekli önemin verilmesini istedi.
Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'nın önemli olduğunu anlatan Musa Kayra, yarışmanın uluslararası alanda da marka olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: