30.5.14

Milas 2014'te beklenen ilk adım: Şartnameye aykırı katılımın ödülü iptal edildi

SON DAKİKA: Yapılan incelemeler neticesinde sanatçının karikatürü, gecen yıl Belçika'da yapılan bir yarışmada da 2.lik ödülü aldığı ortaya çıkmıştır. Şartname gereği; ÖDÜLÜ İPTAL EDİLMİŞTİR.
http://www.ecc-kruishoutem.be/Result_Euro-Kartoenale_2013_ENG.html
Geçen yıl Bisiklet Konulu Belçikada yapılan bir yarışmada aynı karikatürle 2. ödülü aldığı tesbit edilmiştir. Karikatürist Pavel Konstantin'in ödülü, Şartnamenin 2. maddesi gereğince iptal edilmiştir.
Genel Koordinatör; Kamil Masaracı, Danışman İzel Rozental, Organizasyon Koordinatörü Ersin Yeniceli.
Kaynak: https://www.facebook.com/milaskultursanat/posts/685979104782491.
*
NOT: Seçkin yarışmalarda uygulanan sıra kaydırma yoluyla, iptal edilen 2.lik ödülüne 3.lük ödülünü kazanan eserin ve 3.lük ödülüne ise ilk sıradaki özel ödülü kazanan eserin getirilmesi bekleniyor.
Tabii, seçkin yarışmaların organizatör ve jürileri, daha önceki yıllarda yapılıp yayınlanmış, dünya sanatına mal olmuş eserlerin benzerlerini ödüllendirmişlerse, bu ödülleri de iptal ederek hak eden seçilmiş eserlerden yenilerine yönlendirmeyi de ihmal etmiyorlar.
Bu, onların grafik mizah sanatına ve kendi mesleklerine olan sevgi ve özenlerini göstermekle kalmıyor, özgün eser üretip tanınan süre içerisinde etkinlik adresine ulaştıran yüzlerce dünya karikatürcüsüne saygılarını ve onlarla dayanışmalarını da ispatlıyor.
Kemal Özyurt.
Birkaç örnek karar aşağıdaki bağlantılardan okunabilir:
http://kozyurt.blogspot.com.tr/2012/03/demek-hala-juriler-ve-kurallar-varms.html,
http://kozyurt.blogspot.com.tr/2013/12/benzerlik-daha-ackcas-calnt-kopya.html,
http://kozyurt.blogspot.com.tr/2014/04/uluslararas-knokke-heist-karikatur.html.

Hiç yorum yok: