14.12.13

İnternet önkatılımlı 2. Uluslararası Niels Bugge Karikatür Ödülü, Viborg 2014, Danimarka

İnternet önkatılımlı 2. Uluslararası Niels Bugge Karikatür Yarışması, Viborg 2014, Danimarka
Konu (Theme): Okyanuslar elimizde (elimizin altında) (Oceans are in our hands)
OKYANUSLAR
İnsan türü, tüm dünyadaki yaşam gibi, yıldızlardan geldi ve okyanusa indi. İlk koruyucu annemiz de, şimdilerde ağaçlarını kesip kesip yerine genleriyle oynanmış mısırları ektiğimiz toprak anadan çok, okyanustur aslında. Biz toprağa kötü davrandıkça, yaşam kaynağımıza da zarar veriyorduk yalnız; nitekim bizim marifetlerimiz yüzünden okyanuslar epey kötülemiş haldedir bugün: az balık ama çok plastik, kıt temiz su fakat bol bol yağ ve zift, az mercan ama bolca çöp! İşte bu yüzden, yarına kalmadan, hemen bugün, okyanusları kendimizden kurtarmamız gerekiyor; ilerde de bu gezegende yaşamayı düşlüyorsak tabii...
(Carlos Brito).
Eserlerin dijital formatta (önkatılım için: A4 boyut, 300 dpi, 2480x3508 pixel, her dosya en fazla 5 MB) eklenip yollanacağı katılım (formu) adresi: www.nielsbuggeaward.org/sendcartoon.html .
Sayı: En fazla 3 adet karikatür. Son katılım tarihine kadar ödül kazanmamış olmalı.
Sergi: 2014 Mayıs sonu.
İnternetten önkatılımla yollanan eserlerden seçilenler, sanatçıya bildirilerek belli bir süre içinde orijinal(ler)in ulaştırılması istenecek. Bu eserlerin hepsi sergilenecek. Asıl değerlendirme ondan sonra yapılacak.
Seçilen eserler, düzenleyen kuruluş tarafından bu etkinliğin tanıtımı/reklamı amacıyla kullanılabilir. Ödül kazananlar dışındaki eserlerin tüm telif hakları, çizerlerine aittir.
Ödüller: İlk 3 dereceye sırasıyla 3000, 2000, 1000 Avro. Ödül kazanan eserler, düzenleyen kuruluşun mülkiyetine geçer, geri verilmez ve daha başka yarışmalara katılamaz.
Eseri ulaşanlar: http://www.nielsbuggeaward.org/participants.html.
Yarışmaya son önkatılım: 05 Mart 2014 (SÜRE UZATILDI: 15 Mart 2014).
Jüri: http://www.nielsbuggeaward.org/jury.html.
WEB: http://www.nielsbuggeaward.org/.
Ek bilgi: award14@hae.de.

Hiç yorum yok: