6.5.13

Turizm konulu Marmaris Belediyesi 1. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçları belli oldu

Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen karikatür yarışması sonuçlandı. Merhum karikatürist Lütfü Küçük anısına düzenlenen ve 26 Nisan’da son başvuruları tamamlanan "Turizm" konulu karikatür yarışmasına 66 eser katıldı.
Jüri Başkanı karikatürist Aziz Yavuzdoğan ve jüri üyeleri portre ressamı ve yazar Haldun Sevel, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisi Aydın Durdu, Marmaris Belediye Meclis üyesi İsmet Kamil Öner, Belediye Basın Halkla İlişkiler görevlisi Sedat Kirt ve Erol Uysal 29 Nisan’da eserleri değerlendirmek için bir araya geldi. Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde karikatürleri tek tek ele alan jüri üyeleri Sadık Pala’yı birinci, Ahmet Öztürklevent’i ikinci, Mehmet Kahraman’ı üçüncü seçti. Turan İyigün, Ramazan Özçelik, Emrah Arıkan (Üstte), Yılmaz Muslu, Halit Kurtulmuş, Ruhi İdacıtürk, Cemalettin Güzeloğlu, Mehmet Zeber, Fırat Saraç mansiyon aldı.
Özendirme ödüllerinde de Cengiz Çeliker birinci, Özge Dilekçi ikinci, Ezgi Çaylak ise üçüncü oldu. Özendirme mansiyonuna seçilen isimler ise Mehmet Saim Bilge, Songül Erdoğan, Ömer Çam, Şükrü Korkmaz oldu.
Önder Önerbay, Halit Kurtulmuş, Nuri Bilgin, Vacip Örger, Ömer Çam, Bülent Okutan, Emrah Arıkan, Önder Önerbay, Sadık Pala, Mehmet Kahraman, Mehmet Zeber, Şükrü Korkmaz, Mehmet Ali Kaptı, Özge Dilekçi, Fırat Saraç, Coşkun Canoğlu, Mehmet Saim Bilge, Başak Pınar, Harun Yücebaş imzasını taşıyan karikatürler sergiye değer bulundu.
Kaynak: Marmaris Belediyesi.

Hiç yorum yok: