1.1.10

Saat Kulesi Karikatürcüler Topluluğu: Yeni Yıla Karikatürlerle Uyanmak!

YENİ YILA KARİKATÜRLERLE UYANMAK!
2010 yılının ilk sabahındayız. Eğer erken kalkabilmişsek, doğru bakkala gidip dumanı üstünde tüten ekmek, mürekkebi kurumamış gazetelerimizi alırız. İzmir ve Ege bölgesinde yaşayanlar ise Milliyet, YeniAsır ve EgeTelgraf gazetelerinde özel mizah sayfaları okumanın ayrıcalığını yaşıyorlar. Geçen yıllarda olduğu gibi Saat Kulesi çizerleri, yeni yılın ilk dakikalarında, yine İzmir basınının baş sayfasındalar.
Mustafa Yıldız ve Ömer Çam Milliyet Gazetesi Ege ekinde “Hoş geldin 2010” sayfasıyla yer alırken, aynı ikili Pazar günleri “Barınak” mizah sayfasıyla okuyucu karşısına çıkıyor.
Türkiye'nin en çok satan yerel gazetesi YeniAsır’da ise, Tufan Selçuk birinci sayfada, geçen yılın olaylarını karikatürleriyle süslüyor. Yine aynı gazetenin spor sayfasında Yusuf Akıncı, geçen yılın spor olaylarını çizmiş. Cuma günleri hazırladıkları “Kirpi” mizah sayfasına A. Osman Taş da katılıyor.
EgeTelgraf gazetesinin bir gün önce yayınladığı mizah sayfası başlığı ise; “Saat Kulesi Çizerlerinden Yılbaşı Karikatürleri” adını taşıyor. Sayfada, Mustafa Yıldız, Cemil Açıkkol, Levent Dağaşan, Serkan Demir, Uğur Deniz Kuşgöz, Lütfü Çakın ve Özhan Mercan’ın karikatürleri yer alıyor. Hürriyet Gazetesi Ege ekinde Zafer Güven’in hazırladığı mizah sayfası Pazar günleri yayınlanıyor. Mustafa Ak, Yakın Plan gazetesinde “Korsan Kara Kedi”sini sürdürüyor.
Saat Kulesi Karikatürcüler Topluluğu basın çizerliğinin yanısıra, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödülü kente kazandırmanın mutluluğunu da yaşadılar. Her yıl düzenledikleri, geniş katılımlı sergileri ülkenin dört bir yanına taşıdılar. Diyarbakır Ergani, Bartın, İstanbul Çeliktepe, Konya Akşehir, Denizli Çivril, Uşak Eşme bunlardan bazıları. 2010’da ise yeni sergiler var. Ocak ayı sergi programında, Ankara OTDÜ, Manisa Belediyesi Fuaye Salonu, Karaburun Karikatürlü Ev’de çocuklara eğitim, Atlas dergisine çekimler yapılacak. Aynı zamanda 9 Ocak Cumartesi günü, Mete Göktürk sergisi de açılacak.
Saat Kulesinin düzenlediği veya desteklediği 4 karikatür yarışması geleneksel hale getirildi. Kuşcenneti, Mordoğan Belediyesi, İDESBAŞ ve Kuşadası Belediyesi yarışmaları gerçekleştirildi. Bunlara yıl içersinde yenileri de eklenecek.
Bize her türlü desteği veren karikatürcü dostlara teşekkür ederiz. Karikatür adına duyacağımız kaygılar yeni yılda da sürecek. Yazımızı aynı slogan ile sonlandırıyoruz: “İşimiz Çizgi, Gücümüz Karikatür.”

Hiç yorum yok: