9.11.09

Uluslararası Ken Sprague Siyasi Karikatür Yarışması 2010 konusu: Para ve ekonomi

Uluslararası Ken Sprague Siyasi Karikatür Yarışması 2010 - İngiltere
Konu: Dünya Para Üstüne Dönüyor – küreselleşme, finansal kriz, tek fiyat uygulaması (indirimli satışı önlemek, damping yaptırmamak), ekonomik adalet (Money Makes the World Go Round - globalisation, financial meltdown, fair-trade and economic justice).
Eserler orijinal ya da fotokopi olarak veya elektronik yoldan (en az 300 dpi çözünürlükte), ya da faks ile aşağıdaki adrese ulaştırılmalıdır.
Her eser sanatçı tarafından imzalanmalı, adres ve iletişim bilgilerini taşımalıdır.
Ödüle aday olarak ve sergi için seçilen finalist eser sahipleri haberdar edilecek ve yollamadılarsa eserin orijinali istenecektir.
Yazılı karikatürlerde İngilizce olmayan yazı metni eğer mümkünse İngilizce çevirisi ile yollanmalı, ayrıca karikatür evrensel olarak anlaşılması güç özel bir durum ya da olayı işliyorsa bu durum ya da olay kısaca anlatılmalıdır.
Ödüller: 700, 500, 300, (16-22 yaşında bir çizere)150 Sterlin.
Sonuçlar 1 Haziran 2010 tarihinde açıklanacak, kazanan eserler Morning Star gazetesi ve başka yayınlarda basılacak, seçilen eserler Londra’daki ve Appledore Görsel Sanatlar Festivali’ndeki sergilemeler sonrası (sanatçı tarafından aksi belirtilmediyse) satışa sunulacak ve satış olursa tutarı belli yasal kesinti ve masraflar düşülerek sanatçıya ödenecektir.
İlk 10 eser yarışma sitesinde 12 ay süreyle yayında tutulacak, daha sonra da istendiğinde ulaşılacak şekilde arşiv kısmına alınacaktır.
Yarışma sonunda eser sahipleri daima belirtilerek yapılacak yayınlardan doğacak telif hakları kendilerine kesinlikle ödenecektir.
Son teslim: 1 Mayıs 2010
Yarışma adresi (Orijinal eser veya elektronik formda katılım):
Ken Sprague Fund Cartoon Competition, 11 Dorset Road, Ealing, London W5 4HU, United Kingdom.
E-mail: comp2010@kenspraguefund.co.uk değil comp2010@kenspraguefund.org adresi kullanılmalı. Knokke-Heist yarışması son katılım tarihinde olduğu gibi yine ilk kaynağım beni yanılttı. İkinci kaynak da adresi sonradan güncellemiş olabilir tabii. Yarışma bilgisi, düzenleyen vakıf sitesinde yayınlanmış değildi bu yazı hazırlanırken. En iyisi yarışmaya katılıp sonraki edisyonlarda doğrudan haber verilenler listesinde yer almak. Sorunu bildirerek bu düzeltmeyi sağlayan çizer Ayten Köse'ye teşekkürler. 14 Nisan 2010.
Kaynaklar: tabrizcartoons ; fecocartoon .

2 yorum:

Ayten Köse dedi ki...

Merhaba Kemal bey, bu yarışmaya 3 kez mail yoluyla katılmaya çalıştım ama hep hata verdi. Sanıyorum adreste yanlışlık var, ulaşamadım. Bizlere katkılarınız için de ayrıca teşekkürler.
Ayten Kose

KOZY dedi ki...

Ben henüz denemediğim için bilemiyorum: comp2010@kenspraguefund.org adresi düzenleyen vakfın http://www.kenspraguefund.org/competition.html sitesinde tekrarlanıyor. Olmazsa posta ile yollayın, henüz vakit var: genellikle 7-10 gün içinde Avrupa ülkelerine ulaşıyor. Az bir ücret farkı oluyor ama ben uçakla yolluyorum (posta çalışanları ona bile gerek yok diyorlar gerçi). Şimdi yeniden okudum koşulları: orijinal gönderilmesi tercih edilir deniyor; fotokopi de olabiliyor, ancak finale kalırsa orijinali yine isteyecekler zaten.
İyi çalışmalar.