3.11.09

Avrupa Basın Karikatürü (PCE) Büyük Ödülü 2010

Avrupa Basın Karikatürü (PCE) Büyük Ödülü 2010 - Belçika
Yayınlanmış eserlere, özellikle basında çalışan çizerlere açık olan yarışmaya Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ve İsviçre, İzlanda veya Türkiye’de, düzenli olarak çıkan ve genel okur kitlesine ulaşan gazete, dergi, vb. bir süreli yayında 2009 yılı içerisinde yayınlanmış eserler katılabilir. Bu koşulun gereği olarak, eserin yayınlandığı yayın organının adı ile yayın tarihi katılımcı tarafından katılım mesajında belirtilecektir.
Katılacak her eser için katılımcı bilgileri - soyadı, adı, posta adresi, tel no, e-mail, varsa website adresi (family name, first name, full postal address, telephone numbers, email address, website) – mesajda belirtilmelidir.
Eserde veya mesajda İngilizce, Fransızca, Almanca, Felemenkçe kullanılmalı, ya da bu dillerden birine yapılmış çeviri eklenmelidir.
Sayı: En çok 3 karikatür.
Boyut ve Adres: Katılacak eser elektronik yoldan (jpg format: en az 300 dpi) şu adrese gönderilmelidir: nathalie@presscartoon.com.
Son katılma: 01 Ocak 2010, Cuma.
Önseçim: 8 Ocak 2010’da Büyük Ödül için aday olacak karikatürler seçilecek ve eser sahiplerine haber verilecektir. Seçilen eserler 2010 yaz aylarında Knokke-Heist’te sergilenecek ve 2009 Avrupa Basın Karikatürleri yıllığında yayınlanabilecektir. Bu eserler etkinlik tanıtımı için başka sergi, duyuru ve yayınlarda da kullanılabilir.
Jüri: Tümü Avrupa Parlementosu’ndan akredite gazetecilerden oluşan jüri 17 Şubat 2010 Çarşamba günü Brüksel’de toplanarak birinci eseri seçecek ve ardından bir basın toplantısıyla kazanan sanatçı açıklanacaktır.
Ödül töreni: 26 Haziran 2010 Cumartesi, Knokke-Heist Festivali açılış töreni.
Ödül: 10.000 € + Belçikalı sanatçı Ever Meulen tasarımı bronz andaç.
Jüri kararı kesin olup itiraz kabul edilmez.
PCE ekibi: Nathalie Rasschaert, Karel Anthierens, Jasper Foré.

Hiç yorum yok: