22.11.09

Lefkoşa Saçaklı Ev'de Serkan Sürek karikatür sergisi 14-18 Aralık'ta

Serkan Sürek (Özgeçmiş):
1973 yılında İzmir’de (Türkiye) doğdu. İlk – orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1997’de Ankara Üniversitesi coğrafya bölümünü bitirdikten sonra K.K.T.C.’ye yerleşti. 13 senedir coğrafya öğretmeni olarak çalışmaktadır. Evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.
Serkan Sürek, karikatür çizmeye çocukken başladı. İlk karikatürleri Türkiye’nin bölgesel gazetesi Yeni Asır’da yayınlandı. Çizimleri K.K.T.C.’de Halkın Sesi, Havadis, Kıbrıs gazetelerinde yayınlandı. Karikatürleri bir süredir Yeni Düzen gazetesinde Salı günleri yayınlanmaktadır. Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği üyesi olan sanatçı; ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarına katılmaktadır.
1. kişisel sergisini 14-18 Aralık 2009 tarihleri arasında Lefkoşa Saçaklı Ev’de açacak olan karikatürist Serkan Sürek; sergisini evrensel ve yerel olarak iki bölümden oluşturmuştur. Ana teması “Dünya savaşlarına Hayır!” olan sergide aşk, uyuşturucu, gençlik, kadın olmak, öğrenci, av sporu gibi sosyal konulu çizgiler de yer almaktadır. Kıbrıs'la ilgili bölümde ise uyuşturucu, kumar, kadın ticareti gibi konular yanında Kıbrıs'la ilgili politik gelişmeler de çizgilerle yansıtılmıştır.

Hiç yorum yok: