10.9.08

Dinçay'a Kültür Bakanlığından olumsuz yanıt

Kültür Bakanlığından Olumsuz Yanıt
Karikatür sanatçısı Ümit Müfit Dinçay Polonya'da düzenlenen Petrol ve Doğalgaz yarışmasında bilindiği üzere "Onur Mansiyonu" kazanmıştır: http://caricaturque.blogspot.com/2008/07/results-international-debiut-zielena.html
Aldığı davet üzerine 27.9.2008 tarihinde Polonya'da düzenlenecek ödül törenine katılmak isteyen sanatçı bu amaçla Kültür Bakanlığı'na bir yazı yazarak yol ve pasaport masraflarının karşılanması konusunda Bilgilendirme Yasası gereği konu hakkında açıklama istedi. Birçok sanat dalına ödenek ayırabilen bakanlığın gönderdiği cevap yazısı aşağıdadır (Kaynak: dincay3@mynet.com):
Sayın Ümit Müfit Dinçay,
"Petrol ve Doğalgaz" konulu uluslararası karikatür yarışmasında kazandığınız Onur Mansiyonu ödülünüzü almak üzere, 27 Eylül 2008 tarihinde Polonya'da düzenlenecek ödül törenine katılmak üzere pasaport ve uçak masraflarınızın karşılanması talebinize yönelik e-mailiniz incelenmiştir.
Polonya'ya davet edilmeniz ülkemizin yurtdışında tanıtımı açısından Bakanlığımızca memnuniyetle karşılanmıştır.
Ancak, Genel Müdürlüğümüz 2008 Mali Yılı Bütçesi'nde yeterli ödenek bulunmadığından, maddi destek talebinizin yerine getirilmesi mümkün olamamaktadır. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Hiç yorum yok: