14.9.08

2. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması sonuçlandı

‘İNSAN HAKLARI’NA TÜRK ÇİZGİSİ
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE ‘İNSAN HAKLARI’NI KONU ALAN 2. ULUSLARARASI BURSA KARİKATÜR YARIŞMASI’NDA, YARIŞMAYA İZMİR’DEN KATILAN KARİKATÜRİST ERAY ÖZBEK BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması’nda birinciliği, yarışmaya İzmir’den katılan sanatçı Eray Özbek kazanırken; Romanyalı karikatürist George Licurici de ikinci oldu.
BURFAŞ tarafından organize edilen 2. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması’nın jüri toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dünya Karikatürcüler Birliği (FECO) Başkanı Marlene Pohle, FECO Başkan Yardımcısı İzel Rozental, Bulgaristan Gabrovo Mizah Evi Müdürü Tatyana Tsankova ile geçtiğimiz yıl yapılan ‘Mavi Altın; Su’ konulu karikatür yarışmasında birinciliği kazanan ve bu yılki jürinin onursal başkanı seçilen usta karikatürist Agim Sulaj, Kübalı çizgi ustası Aristides Hernandez Esteban Guerrero (Ares), FECO Japonya Başkanı Nori Yamanoi, Eskişehir Karikatür Müzesi Müdürü Prof. Atila Özer, Türkiye’nin ünlü çizerlerinden Tan Oral ve BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er’den oluşan jüri, yarışmaya katılan 620 eseri titizlikle inceledi.
Yoğun ilgi sevindirdi
BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, jüri toplantısının ardından yaptığı açıklamada, geçen yıl bir ilke imza atılarak hayata geçirilen 1. Uluslararası Bursa Karikatür Bienali’nin devamında bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması’nın Türkiye’nin yanısıra dünyanın diğer ülkelerinden de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Er, “Bu yıl İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 60. yıldönümü nedeniyle yarışmamızın konusunu ‘İnsan Hakları’ olarak belirledik. Dünyanın 47 ülkesinden 236 sanatçının katıldığı yarışmada 620 eseri değerlendirdik” dedi.
Birincilik ödülü İzmir’in
Birincilik ödülünü Türk bir sanatçının kazanmasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Er, “Yarışmaya İzmir’den katılan Eray Özbek, 1. oldu. Romanyalı karikatürist George Licurici’nin İkinciliğe layık görüldüğü yarışmada, 3.lük ödülüne değer bir eser bulunamadı. Ancak bu ödül, daha önce 10 olarak belirlenen mansiyon ödüllerinin sayısı arttırılarak değerlendirildi. Böylece yarışmamızda 15 kişi mansiyon ödülünün sahibi oldu” diye konuştu.
Ödül töreni, 10 Ekim Cuma günü yapılacak
Jüri toplantısının Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde BURFAŞ’ın organize ettiği ilk etkinlik olduğunu da sözlerine ekleyen İbrahim Er, dereceye giren eserlerin, 10 Ekim Cuma günü yapılacak ödül töreninin ardından Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin izlenimine sunulacağını müjdeledi.


‘İnsan Hakları’nı en güzel anlatan eserler arasından dereceye girerek birinci seçilen Eray Özbek 5 bin, ikinci George Licurici ise 2 bin 500 dolarlık ödüllerin sahibi oldu.
Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinasyon Merkezi

Hiç yorum yok: