27.9.08

4. UMO Uluslararası Karikatür Yarışması – Hindistan

4. UMO Uluslararası Karikatür Yarışması – Hindistan
Tüm çizerlere açık bir yarışmadır.
Konu: Çark dönüyor dönmesine, …
Özetle: Dünyamız hepimizin yaşamsal ihtiyaçlarına daha ne kadar cevap verebilir? Birkaç kilodan fazla çekmeyen bir bakkaliye alışverişi için köşebaşındaki markete kısa bir yürüyüş yapmaya yüksünüp de arabayla gitmemiz gibi daha pekçok sıradan iş için dünyamızın cansuyu niteliğindeki kaynaklarını düşüncesizce tüketiyoruz. Hepimizin yaşam çarkı olan dünyamızı, enerji kaynaklarına ulaşmak için, delik deşik edip canını çıkarmakla, insan türünün yeryüzündeki ömrünü kısalttığımızın farkında bile değiliz.
Yeni enerji kaynakları aramanın, yakıt tüketimini azaltmanın, kara, hava veya su yoluyla, hatta uzayda yapılacak nakliye ve ulaşımda tasarrufu düşünmenin, yine bu süreçte oluşan çevre kirliliği ile diğer zararların azaltılmasının zamanı çoktan gelmiş bulunmaktadır. Tatile araba/bisiklet ile çıkmak, mümkün olduğunca toplu taşımayı tercih etmek, çoğu ihtiyaç için bisiklet kullanmak gibi uygulamalarla, özel araçların en verimli şekilde kullanımını sağlamanın da zamanı gelmiştir.
Sözün özü, hayatımızı sürdürmek için daha yeni çözümler, daha yeşil yollar düşünmenin ve uygulamaya geçmenin vaktidir artık.
Nakliyat ve ulaşımı yeni bir bakış açısıyla ele alıp yeşil düşünerek konunun ciddiyetini mizahi yoldan aktarabilecek karikatürcüleri sergimize katılmaya çağırıyoruz.
Ödüller:
Birincilik: Rs.25,000
2 adet İkincilik (herbiri): Rs. 10,000
3 adet Üçüncülük (herbiri): Rs. 5,000.
Ayrıca 5 adet Özel Mansiyon verilecektir.

Boyut:
(Geleneksel posta): A4 (210 X 297 mm) veya A3 (297 X 410 mm).
(Dijital katılım): 300dpi ve baskıya uygun boyut. Konu (Subject) kutusuna yarışmanın adını yazınız: UMO – 4th International Cartoon contest. Yarışma için e-mail: usabilitymatters@gmail.com
Teknik: Serbest.
Eserler geri verilmez. Dijital katılımda çözünürlük baskıya uygun olmazsa yeniden gönderim istenebilir.
Lütfen kısa biyografi ve e-mail adresinizi ekleyiniz.
Sayı: En çok 5 eser.
Son katılma: 3 Kasım 2008
Sergi: 13 Kasım 2008
Geleneksel posta yoluyla katılım için adres:
UMO- 4th International Cartoon Contest-2008, usabilitymatters.org, 202, Rahul Apts, 480-Phase 6, JNTU Road, Besides Universal Bakery, Kukatpally, Hyderabad-500072 INDIA
Tel: +91-9848861432
WEB: http://www.usabilitymatters.org/

Hiç yorum yok: