15.9.07

"Yanacak mıyız, donacak mıyız?" - Çorum

2. Çorum Karikatür Yarışması
Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin Karikatürcüler Derneği Çorum Temsilciliği ve Çorum Belediyesi'nin katkıları ile düzenlediği II.Karikatür Yarışması'nın konusu: "Yanacak mıyız, donacak mıyız?"
Yarışma şartnamesi aşağıdadır. Katılacak olan tüm sanatçı dostlara başarılar diliyorum.
Sönmez Yanardağ syanardag@yahoo.com
Konu: "Yanacak mıyız, donacak mıyız?"
Amaç: Dünyamız, son iki yüz yıldır hızla ve çok yönlü olarak kirleniyor. Sanayi Devrimi sonrasında hızla çoğalan fabrikaların, konutların bacalarından, motorlu araçların egzozundan çıkan gazlar, milyonlarca yıl önce yaşanan buzul devrinden bu yana görülmemiş biçimde iklim değişikliklerinin yaşanmasına yol açıyor. Buzulların gitgide eriyerek kutuplara doğru çekilmesi ve yüksek dağlardaki kar örtüsünün azalması, deniz suyu seviyesinin yükselmesi, bitki ve balık türlerinin göçleri, havadaki kirleticilere karşı hassas kuş türlerinin azalması, ağaçlardaki yaş halkalarının daha hızlı büyüme göstermesi yakın dönemde yeryüzünün hızla ısındığının göstergesi elbette.
Ancak, meteoroloji uzmanları; ekvatordaki sıcak deniz suyunu batı Avrupa'ya taşıyan Gulfstream sıcaksu akıntısının, kuzey kutbundaki buzulların erimesinden dolayı durma olasılığından ve sonuçta kuzeybatı Avrupa'nın yeni bir buzul devri yaşama ihtimalinden söz ediyor. Yani dünyamızın yakın dönemde yaşadığı küresel ısınma sonunda dünyamızı buzul devrine de götürebilecek. Küresel iklim değişikliği sonucunda yanacak mıyız, donacak mıyız? Belli değil.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti bu yıl ikincisini düzenlediği karikatür yarışmasıyla 'Yanacak mıyız, Donacak mıyız?' başlığı altında küresel iklim değişikliğinin doğal hayat üzerine etkilerini karikatürün evrensel dili ile yansıtmayı amaçlıyor. Yarışmamıza tüm karikatür sanatçılarını davet ediyor, başarılar diliyoruz.
Şevket ERZEN Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Sönmez YANARDAĞ Karikatürcüler Derneği Çorum Temsilcisi
Katılım Şartları
1. Yarışma, amatör-profesyonel tüm karikatür sanatçılarına açıktır.
2. Teknik : serbest
3. Boyutlar: en az A4 (297x210 mm), en fazla A3 (420x297 mm)
5. Her katılımcı -en fazla- 5 eserle katılabilir.
6. Eserin arkasına, kurşun kalemle, en az altı harfli rumuz yazılacaktır.
7. Her katılımcı, katılım formunu dolduracak, katılım formu ve eserler aynı zarfa konulacaktır. Katılım formları, Çorum yerel basınında zaman zaman yayımlanacaktır. (Yarışmaya Çorum dışından katılacaklar, katılım formlarını e-mail ile hakimiyet19@mynet.com ve http://www.cgcd.org/ adresinden edinebilirler.)
8. Son katılım tarihi 08/04/ 2008. Postada meydana gelebilecek gecikmeden Çorum Gazeteciler Cemiyeti sorumlu olmayacaktır.
9. Yarışmaya katılan eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Fotokopi ve bilgisayarda üretilmiş eserler kabul edilmez.
10. Yarışmada aynı sanatçının birden fazla eseri ödül alırsa, büyük ödül sanatçıya verilecek, diğer ödüller için seçici kurul tekrar değerlendirme yapacaktır.
11. Yarışmaya gönderilecek eserler, Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin arşivinde kalacak, gerektiğinde albüm, katalog, broşür, CD veya afiş olarak kullanılabilecek, bu nedenle geri gönderilmeyecektir.
12. Ödüller:
1.lik ödülü : 1.000 YTL
2.lik ödülü : 800 YTL
3.lük ödülü: 600 YTL
Mansiyon : 300 YTL
Mansiyon : 300 YTL
Mansiyon : 300 YTL
Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından verilecek özel ödüller, sonradan eklenecektir.
13. Yarışmada ödül kazanacak sanatçıların, Türkiye'nin tüm kentlerinden Çorum'a otobüs ile yapacakları ulaşım masrafları ve konaklama giderleri Çorum Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
14. Yarışmaya gönderilen eserler hiçbir din, ırk, mezhep ve zümreyi rencide edici olmamalıdır.
15. Yarışma sonuçları, Çorum Gazeteciler Cemiyeti ve Karikatürcüler Derneği kanalı ile ilgili herkese duyurulacaktır.
Karikatür gönderme adresi:
Karikatürcüler Derneği Çorum Temsilciliği
Çorum Gazeteciler Cemiyeti
Turgut Özal İş Merkezi Kat:1 No:81 ÇORUM
Tel: 0 364 213 75 15 - 224 24 00
E-mail: hakimiyet19@mynet.com
Cemiyet web adresi: http://www.cgcd.org/
Sekreterya: Sümeyra Çağdaş
JÜRİ:
1. Karikatürcüler Derneği yönetim kurulu temsilcisi
2. Eray Özbek (Karikatürist)
3. Kamil Yavuz (Karikatürist)
4. Tayyar Özkan (Karikatürist)
5. E. Yaşar Babalık (Karikatürist)
6. Uğur Pamuk (Karikatürist)
7. Sönmez Yanardağ (Karikatürcüler Der. Çorum Tem.)
8. Nilgün Çevik (Ressam)
9. Koray Şenyuva (Harita Mühendisi)
10. Kezban Toktaş (Sanat Eğitimcisi)
(Kaynak: http://www.karikaturevi.com/haberdetay.asp?key=931)

Hiç yorum yok: