15.9.07

1. Zeytin Karikatür Yarışması - K.Kıbrıs

GİRNE BELEDİYESİ & KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ 6. ULUSLARARASI ZEYTİNLİK FESTİVALİ 1. ULUSAL ZEYTİN KARİKATÜR YARIŞMASI VE SERGİSİ GİRNE-KUZEY KIBRIS-2007
KATILIM KOŞULLARI:
1-Bu yarışma Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Cumhuriyetleri vatandaşı amatör ve profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
2-Konular: Zeytin, zeytincilik, zeytinyağı, zeytin dalı, zeytin ağacı, zeytinin yararları, vd.
3-Yarışmaya gönderilecek eserler en az A4, en çok A3 ölçülerinde olmalıdır. Gönderilecek eserlerde çerçeve veya paspartu olmamalıdır.
4-Yarışmaya gönderilecek eserler orijinal olacaktır. Fotokopi veya bilgisayar tekniğiyle hazırlanıp gönderilen eserler ödül kapsamına alınmayacak, seçici kurulun uygun görmesi halinde, sadece sergilenecek veya albüme alınacaktır. Çizilecek karikatürlerde her türlü renk kullanılabilir.
5-Yarışmaya en fazla 3 eser ile katılmak mümkündür. Gönderilecek eserlerin arkasına isim ve adres yazılmalı, kısa özgeçmiş ve bir adet fotoğraf gönderilmelidir. Arzu eden çizerler, telefon, fax, e-mail adreslerini de yazabilirler.
6-Eserler en geç 02 Ekim 2007 tarihine dek belirtilen adrese posta veya kargo ile ulaştırılmış olmalıdır. Eserlerin gönderilmesinde meydana gelebilecek kayıp, gecikme ve hasardan çizeri sorumlu olacaktır.
7-Yarışmaya gönderilecek eserlerin yayınlanmış veya yayınlanmamış olmaları önemli değildir. Gönderilecek eserler daha önce herhangi bir yarışmada ödül kazanmamış olmalıdır.
8-Ödüllerin açıklanmasından sonraki 1 hafta içerisinde, ödül kazanan herhangibir karikatürün çalıntı veya benzer olduğu veya daha önce başka bir yerde ödül aldığı tesbit edilirse, verilen ödül iptal edilir ve geri alınır.
9-Yarışmada ödül kazanan eserlerin yanısıra, seçici kurulun uygun göreceği eserler bir albüm halinde yayınlanacak ve 5-10 Ekim 2007 tarihleri arasında Girne'ye bağlı Zeytinlik köyünde düzenlenecek olan "6. Uluslararası Zeytinlik Festivali" kapsamında sergilenecektir. Yayınlanacak olan karikatür albümü, yarışmaya katılan tüm çizerlere ücretsiz olarak gönderilecektir.
10-Yarışma sonuçları, seçici kurul tutanağı ile birlikte, ödül kazanan çizerlere ve basın-yayın organlarına bildirilecektir.
KKTC vatandaşı çizerler dışında, yarışmada ilk üç ödülü kazanan Türk Cumhuriyeti çizerlerinin ödül törenine katılmaları için gerekli ulaşım ve konaklama giderleri Girne Belediyesince karşılanacaktır.
KKTC vatandaşı çizerler dışında, Özel Ödül kazanan Türk Cumhuriyeti çizerlerinin ödül törenine katılmaları kendi imkanlarınca sağlanacak; konaklama ve diğer giderler Girne Belediyesince temin edilecektir.
11-Yarışmaya gönderilen eserler, ödül alsın veya almasın, geri iade edilmeyecektir. Eserlerin her türlü kullanım hakkı Girne Belediyesince saklı olmak kaydı ile, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği arşivinde muhafaza edilecektir. Yarışmaya gönderilen eserler, bu yarışmayı düzenleyen kuruluşlar tarafından, her türlü basım-yayım yöntemi ve tekniğiyle tanıtım amaçlı olarak kullanılabilecektir.
ÖDÜLLER:
1.Ödül: 1.500 YTL + Plaket.
2.Ödül: 1.000 YTL + Plaket.
3.Ödül: 700 YTL + Plaket.
5 veya 10 çizere Özel Ödül (Plaket).
ADRES:
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ (1. ULUSAL ZEYTİN KARİKATÜR YARIŞMASI) POSTA KUTUSU: 87, LEFKOŞA - KUZEY KIBRIS
Kargo gönderileri için (Hüseyin Çakmak, Tel: 0533 866 99 90) bilgileri kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok: