3.1.23

Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması 2023 konusu: Amazonlar

SİNOPLU DİYOJEN 2. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
1- Yarışma amatör ve profesyonel bütün dünya sanatçılarına açıktır. 
2- Yarışmanın konusu; “Amazonlar” olarak belirlenmiştir. 
Amazonlar… Antik zamanın kadın savaşçıları. Binlerce yıl insanların ilgisini çekmiş, sempatisini toplamış özgür kadınlar. Herodot gibi tarihçiler Amazonların vatanını Kuzey Anadolu olarak anlatmışlardır. Ancak, Baltık ülkelerinden Kuzey Afrika’ya kadar herkesin bir ucundan sahiplenmeye çalıştığı mittir Amazonlar… 
Adını Amazon Kraliçesi Sinope’den alan Sinop şehrinde düzenlenen bir karikatür yarışması için “Amazonlar” konusu olmazsa olmazdı. Sinop kadınları Anadolu’da Amazonların ruhunu en iyi yansıtan özgür, baskın karakterler olarak örnek olmayı hala sürdürmektedirler… 
Yarışmacılardan beklentimiz; Çocuk evliliklerine, taciz ve tecavüzlere, kadına şiddete, kadın cinayetlerine, kadının sömürülmesine, köleleştirilmesine, erkek egemenliğine karşı Amazonların savaşçı ruhunu eserlerinde yansıtmalarıdır… 
3- Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir. Eserler daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır. 
4- Katılan tüm sanatçılara dijital sertifika gönderilecektir. 
5- Katılımcılar istedikleri sayıda eser gönderebilirler. Ancak bir çizere birden fazla ödül verilmez. 
6- Gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) boyutunda, 300 dpi çözünürlüğünde ve jpg formatında olmalıdır. 
7- Yarışmaya katılacak eserler 15 Haziran 2023 tarihine kadar e-posta yoluyla; “sinopludiyojencartoons@gmail.com” adresine gönderilmelidir. 
8- Eserlerle birlikte bütün sanatçılar adını, posta adresini, telefonunu, e-mail adresini, kısa özgeçmişini ve bir adet fotoğrafını da göndermelidirler. 
9- Yarışmanın sergisi ve ödül töreni daha sonra açıklanacak bir tarihte Sinop - Ayancık’ta gerçekleştirilecektir. Törene katılanların yol masrafları kendilerine ait olacak, konaklamaları karşılanacaktır. Törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir. 
10- Ödüller: 
Büyük Ödül: 10.000 TL/Plaket 
4 Adet Başarı Ödülü: 2.000 TL/Plaket 
Çeşitli Kurumların Vereceği Özel Ödüller: Plaket 
11- Seçici kurulda; heykel sanatçısı Eşref Baş (Türkiye), yazar Tufan Bilgili (Türkiye) ve karikatür sanatçıları Adnan Taç (Türkiye), Altan Özeskici (Türkiye), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Elena Ospina (Kolombiya), Erhan Yaşar Babalık (Türkiye), , Isabela Kowalska (Polonya), Musa Keklik (Türkiye), ve Nahid Maghsoudi (İran) bulunmaktadır. 
12- Yarışmaya katılan karikatürler ödül alsın ya da almasın, yarışmayı düzenleyen kurumlar tarafından, sergi, afiş, kitap, albüm, e-albüm, takvim, broşür, vb. yayınlarda kullanılabilir. İnternet ortamında yayımlanabilir. Bunun dışında eserlerin tüm yayın hakları sanatçılara aittir. 
13- Yarışma sonuçları Temmuz ayının ilk haftası içinde açıklanacaktır. 
14- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar. 
15- Yarışma; Ayancık Belediyesi ve Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenmektedir…

Hiç yorum yok: