4.12.22

LTB Başkan Adayı Mehmet Harmancı Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile Buluştu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) LTB Başkan Adayı Mehmet Harmancı ile TDP - LTB Meclis Üyesi Adayları, 25 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan yerel seçim propoganda çalışmaları nedeni ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. 
Çok samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Mehmet Harmancı, Kıbrıslı Türk karikatürcülerin ülkede uzun zaman kendini ifade edemeyenlerin sesi olduğunu, zor ve baskı yıllarında da karikatürün politik anlamda mesajlar içererek ülkede yer aldığını kaydetti. 
"Uluslararası alanda tanınan Kıbrıslı Türk karikatürcülerin olması gurur vericidir" diyen Mehmet Harmancı, 8 yıllık belediye başkanlığı görevi içerisinde ilk 4 yılı mali sorunlar ile geçirdiklerini, son 4 yıl ise pandemi sorunları ile uğraşmak zorunda kaldıklarını, bundan dolayı Kıbrıs Türk Karikatür Sanatı'na gereken desteği veremediklerini belirterek, yeni dönemde bu eksikliği fazlası ile telafi edeceklerini belirtti. 
Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile Girne Belediyesi'nin birlikte düzenlediği uluslararası karikatür etkinliklerini gıpta ile izlediğini ve gurur duyduğunu söyledi. Mehmet Harmancı'nın konuşmasından sonra, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu ile Genel Sekreter Hüseyin Çakmak, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'nin düzenlediği etkinlikler ve uluslararası alandaki karikatürcü örgütleri ile yapılan işbirliği çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. 

Hiç yorum yok: