30.6.22

Uluslararası karikatür etkinliklerinde çizerlerimiz: Haziran 2022

* Norveç'te düzenlenen "Tüm dünyada kadınlara yönelik şiddeti durdurun: Sessiz kalmayı reddedin" konulu Uluslararası Karikatür Yarışması ve Sergisi 2022'de finalist çizerler belli oldu. Eserleri ödüle aday seçilen 54 karikatürcü içinde Türkiye'den üç isim var: Kürşat Zaman, Mümin Bayram ve Serpil Kar. Kazananlar 8 Haziran'da.
* İran'daki Vergilendirme konulu Şiraz Uluslararası Karikatür Festivali 2022'nin finalist çizerleri açıklandı. Ödüllere aday seçilen 18 eserin çizerlerinden biri Türkiye'den Hikmet Çil.
* İran'da Mayıs ayı için birincisi yapılan Uluslararası Tabrizcartoons Karikatür ve Portre Karikatür Yarışması 2022'de kazananlar duyuruldu. Serbest konulu yarışmada ödüller Onur Mansiyonu ve CWN-news.com sitesinde kişisel karikatür galerisinden oluşuyor. Seçilen sanatçılara da etkinliğin PDF albümü gönderilecek. Kazanan çizerler arasında Türkiye'den Oğuz Gürel yer alıyor: Karikatür dalı İkincilik Ödülü (Yukarıda). Yarışma jürisi ve tüm kazanan eserler için tıklayınız.
* Türkiye'de "Yangın" konulu düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi 3. Uluslararası Karikatür Yarışması 2022 sonuçlandı. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Savaş Ünlü, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sait Munzur ve Sarkis Paçacı'dan oluşan Seçici Kurul, Birincilik Ödülü'nü Türkiye'den Kürşat Zaman'ın çalışmasına verdi. Toplam 60 ülkeden 482 çizerin 1140 karikatürle katıldığı etkinlikte İran'dan Sajad Rafeei İkincilik, Türkiye’den Ahmet Özalp ise Üçüncülük kazandı. Mansiyon ödülleri Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov ile Türkiye'den Nuhsal Işın ve Fatih Aksular'ın (Aşağıda) oldu. 18 Yaş Altı ödüllerine Türkiye'den Hatice Uysal ve Zeynep Türkmen'in işleri seçildi. Oğuz ARAL Özel Ödülü'nü de Türkiye'den Ekrem Borazan aldı (Kaynak). 

Hiç yorum yok: