16.6.22

11. Uluslararası Girne Karikatür Yarışması Seçici Kurul Üyeleri Çalışmalarını Tamamladı

11. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 21. Uluslararası Zeytin Festivali – Zeytin Mizah Şenliği 2022 kapsamında düzenlenen “Zeytin” ve “Serbest” konulu 11. Uluslararası Karikatür Yarışması’na 50 ülkeden 179 çizer 488 eser ile katıldı. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün Onursal Başkanlığı’nda, Spiro Radulovic (Sırbistan), Marian Avramescu (Romanya), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Saeed Sadeghi (İran), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Musa Kayra (Kıbrıs), Sevda Deniz Anıl (Türkiye), Selen Selışık (Kıbrıs), Mehmet Selçuk (Türkiye), Derman Atik (Kıbrıs) ve Hüseyin Çakmak’tan (Kıbrıs) oluşan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, Girne’deki Grand Pasha Otel’de toplanarak, yarışmaya gönderilen eserleri değerlendirdi ve çalışmalarını tamamladı. 
Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, “Zeytin” ve “Serbest” konulu dallarda toplam 34 eseri “Ödül Aday Adayı” olarak belirledi. Taklit ya da kopya olup olmadıkları ortaya çıkması için, belirlenen eserler bir süre askıda kaldıktan sonra kesin sonuçlar 10 gün içerisinde açıklanacaktır. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Onursal Başkan olarak, değerlendirme çalışmalarını tamamlayan 11. Uluslararası Karikatür Yarışması – Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne bir veda gecesi düzenledi. 
Nidai Güngördü, gecede yaptığı konuşmada, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne katkıları için teşekkür ederek, şunları söyledi: “11. kez düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması, her geçen gün daha da ilgi görüp kökleşmektedir. Bu durum bize şunu gösteriyor ki, bu etkinlik uzun yıllar düzenlenmeye devam edilecektir.” 
Nidai Güngördü, konuşmasının ardından, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne anısal plaketlerini takdim etti. 

Hiç yorum yok: