2.3.22

İstanbul'da "Sevda Çizgileri" karikatür sergisi 10 Mart'ta açılıyor

Sevda Deniz ilk kişisel karikatür sergisini “Sevda Çizgileri” adıyla Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 10 Mart 2022 tarihinde açıyor. 
Mimarlık öğrenciliği boyunca çizgi dünyası ile haşır neşir olan, çizgileri gazetelerin mizah köşelerinde yayınlanan Sevda Deniz, Instagram hesabında aralıksız her gün çizerek çizgilerini izleyici ile paylaşıyor. Bazen çizgilerine mini animasyonlar eşlik ediyor. 
Tan Oral, Sevda Deniz’in çizgisi için şunları söylüyor: 
“Çizi-mizah, olmadık çelişkileri şaşırtıcı bir eda ile hem de umursamazcasına grafik çözümlemelerle kâğıda geçiren muzip bir sanat. 
Sevda Deniz bu dili çok az rastlanan bir zariflikle kullanıyor. Onun çizgisi, izleyenleri sakinleştirmek, memnun etmek gibi hoşluklarla, çaktırmadan, kendi ezberleriyle hesaplaşmaya götürüyor. Beyaz kâğıt önünde koruduğu içtenliği, bence iç coşkusunun bir sonucu olmalı. Üstelik çizgide sürdürdüğü lezzet çeşitlemesi, tutumundaki zarafetle hep atbaşı gidiyor. 
Bu yargıları hak eden işlerin çizeri, bir fırtınadan kaçıp saçak altına sığınan kişinin rahatlaması sonucu, henüz kaybolmayan ıslak tazeliğinin sergi boyunca kaleminden şıpır şıpır damlamasına da izin veriyor.” 
Sevda Çizgileri” sergisi, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 10 Mart ile 04 Nisan 2022 tarihleri arasında, Pazartesi günleri haricinde her gün saat 11.00 ile 18.00 arasında gezilebilecek. Serginin açılışı pandemi koşulları çerçevesinde 10 Mart Perşembe günü saat 11.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek ve sanatçı gün boyunca ziyaretçileri ile birlikte olacak. 
Sergi Bilgileri: 
Sergi tarihi: 10 Mart- -04 Nisan 2022 
Sergi açılışı: 10 Mart Çarşamba, saat: 11.00-18.00 arası, gün boyu 
Sergi ziyaret: Pazartesi kapalı, diğer günler 11.00-18.00 
Adres/tel: Schneidertempel Sanat Merkezi, Bankalar Cad. Felek Sokak No.1 Karaköy/İstanbul 
0 212 249 01 50 
Kaynak: schneidertempel.

Hiç yorum yok: